Challenges

Steden worden steeds voller, waardoor de stedelijke omgeving steeds ongezonder wordt. We bestellen onze spullen steeds vaker via het internet en willen ons pakketje het liefst dezelfde dag nog ontvangen. Dit zijn enkele uitdagingen waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Met verschillende challenges, zoals ‘Jouw groene stad’ en ‘Jouw slimme stad’ dagen we leerlingen van leerjaar 3 en 4 vmbo en havo uit mee te denken over belangrijke maatschappelijke problemen. Zo ontdekken ze op een leuke manier welke opleidingen zich met deze vragen bezighouden.

Jouw slimme stad

Tussen het bestellen en bezorgen van een pakketje gebeurt er veel. Met de challenge ‘Jouw slimme stad’ onderzoeken de leerlingen van leerjaar 3 en 4 vmbo en havo wat hier allemaal bij komt kijken. En denken ze na over slimme oplossingen. Door deze challenge ontdekken leerlingen de mbo-opleidingen marketing en communicatie, ICT, logistiek en chauffeur wegvervoer.

Challenge Jouw Slimme Stad

Jouw groene stad

Met de challenge ‘Jouw groene stad’ dagen we leerlingen van leerjaar 3 en 4 vmbo en havo uit mee te denken over de belangrijke vraag: Wat hebben wij nodig om in de stad te leven in balans met de natuur? Door deze challenge ontdekken leerlingen de mbo-opleidingen urban green development, tuin, park en landschap en milieu-inspectie en onderzoek. Leerlingen gaan aan de slag met LEGO om hun groene stad te bouwen.

Challenge Jouw Groene Stad
Challenge Smart Farming

Smart farming

In ontwikkeling.

Challenge Jouw Groene Vijver

Jouw groene vijver

In ontwikkeling.

Challenge Bio Based

Bio based

In ontwikkeling.

Challenge Food Boost

Food boost

In ontwikkeling.