You are here:

Alternatieven voor de open dag van Curio prinsentuin Andel

De open dagen in januari 2021 gaan helaas niet door. Gelukkig zijn er andere manieren om kennis te maken met Curio prinsentuin Andel. Maak een interactieve rondleiding door onze school en bekijk de digitale voorlichtingspresentatie. Ook kun je live chatten en bellen met onze docenten en leerlingen. Vraag een doe-het-zelf knutselpakket aan en neem daarmee deel aan onze online workshops. Ook kun je horen hoe onze leerlingen het op school vinden. Kom je liever naar school? Groep 8-leerlingen kunnen een vip-rondleiding aanvragen of zichzelf aanmelden voor de doe-middag. Genoeg opties dus om te ontdekken hoe het er op onze school aan toegaat.

Meld je aan voor de doe-het-zelf workshops 2.0

Wij brengen onze doe-middag dit jaar letterlijk bij jou thuis met onze doe-het-zelf workshops. Meld je aan en ontvang een leuk knutselpakket. Hiermee kun je verschillende proefjes uitvoeren, bijvoorbeeld van kunst en cultuur en nask. In online workshops ga je met de proefjes aan de slag. We laten je stap voor stap zien hoe het moet. In de eerste week van maart geven we het pakket bij je af. Deelname is gesloten. 

 

Pindarotsjes

In de workshop legt Mevrouw Korthout jou stap voor stap uit hoe je zelf de allerlekkerste pindarotsjes maakt.

Lavalamp

In de workshop lavalamp ga je samen met meneer Van Hoek stapsgewijs jouw eigen mooie lavalamp maken. 

Tegels leggen

In de workshop tegels leggen gaan we samen met meneer Van Kampen verschillende straatverbanden uitleggen. 

Eggdrop

In de workshop eggdrop challenge ga je de val van het rauwe ei proberen te breken, zodat het ei niet breekt. 

Vervreemdend perspectief

In deze workshop ga je met mevrouw Timmer foto's maken die er uit zien of dat ze niet kunnen, maar je kunt ze toch maken zonder photoshop te gebruiken. 

Wandel door de school met de interactieve rondleiding (online)

De interactieve rondleiding is de ideale manier om vanuit huis onze school beter te leren kennen. Je ziet hoe het eraan toegaat op Curio prinsentuin Andel. Wandel binnen bij de lessen en schuif aan tijdens de pauze. Ook zie je natuurlijk het dierenverblijf. We vertellen je meer over de uren Curiotijd die je in de onderbouw krijgt. En je hoort wat het ondersteuningsteam voor jou kan betekenen. Kies wat je wilt zien, of bekijk alles.

Bekijk de voorlichtingspresentatie (online)

Om je een goed beeld te geven van Curio prinsentuin Andel, hebben we een voorlichtingspresentatie opgenomen. In 15 minuten maak je kennis met ons onderwijs, onze activiteiten en zie je alvast wat meer van de school. Vraag de voorlichtingspresentatie aan via onderstaande link. Binnen enkele minuten ontvang je 'm in je mailbox.

 

Vraag een vip-rondleiding aan (op school)

Een vip-rondleiding is de ideale manier om onze school nóg beter te leren kennen. Tijdens de persoonlijke rondleiding door de school krijg je een antwoord op al je vragen. Vanwege de coronamaatregelen kan er momenteel één ouder/verzorger meekomen. De vip-rondleiding is speciaal voor groep 8-leerlingen.

Download de brochure

In de schoolbrochure lees je alles over ons onderwijs en de voordelen van onze school. Je ontvangt de brochure per mail. Wil je 'm ook graag kosteloos thuis ontvangen? Geen probleem. Dat kun je aangeven in het formulier. 

Luister naar onze leerlingen

Wil je weten hoe het er écht aan toegaat op onze school? Dan vraag je dat natuurlijk aan de leerlingen. Waarom kozen ze deze school? Hoe gaat het eraan toe in de bus? Wat is het allerleukste aan Curio prinsentuin Andel? En wat willen ze na school gaan doen? Onze leerlingen vertellen het allemaal.  

 

En neem ook een kijkje bij een oud-leerling

Ga op bezoek bij het loonbedrijf van onze oud-leerling John Buijs. Waarom is hij dit werk gaan doen? Heeft hij nog steeds iets aan alles wat hij leerde op onze school? En heeft hij nog wel eens contact met zijn oude school? Luister mee naar zijn verhaal. 

Ontdek de praktijklessen

Ben je benieuwd wat je bij onze praktijklessen allemaal mag doen? In deze korte video laten we het zien. Neem een kijkje bij groen, dier, techniek en horeca en ontdek het. 

Meer informatie over laptophuur of -koop

Op onze school gebruiken we laptops. Je kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar een geschikte laptop, maar je kunt ook kijken bij The Rent Company. Daar kun je een laptop huren voor een vast bedrag per maand, of kopen. Ze zetten er de goede software op en de laptop is meteen verzekerd. 

Informatie over onze bussen

Een groot deel van de leerlingen maakt gebruik van het busvervoer om naar Curio prinsentuin Andel te komen. Vanuit de gemeenten in de verre omgeving zijn er speciale schoolliners, die vlak voor de school stoppen en de leerlingen ook daar weer ophalen. De bustijden zijn aan de lestijden aangepast, ook als het verkort lesrooster geldt. De schoolliners vallen onder het normale openbaar vervoer. Heb je nog vragen over onze bussen? Meld je dan aan voor chatten en bellen met docenten en geef aan dat je vragen hebt over de bussen.

Doe-het-zelf workshops (online)

Wij brengen onze lessen dit jaar letterlijk bij jou thuis met onze doe-het-zelf workshops. Alle aanmelders ontvangen thuis maar liefst drie leuke knutselpakketten: techniek, food en bloem. In online workshops ga je vervolgens met de pakketten aan de gang. Een superleuke en interactieve manier om kennis te maken met ons onderwijs. Deelname is kosteloos en binnen 5 werkdagen ontvang je het knutselpakket.

Inschrijving is gesloten. 

Ben je klaar voor de doe-het-zelf workshops van Curio prinsentuin Andel? Hieronder vind je de video's waarin we stap voor stap alles uitleggen. Zodra je het knutselpakket in huis hebt, kun je aan de slag met de workshops techniek, food en bloem. Veel succes en vooral veel plezier!

Food

In de workshop food ga je zelf chips maken. Mevrouw Korthout legt jou stap voor stap uit hoe je zelf de allerlekkerste verse chips op tafel zet

Bloem

In deze workshop ga je bloemschikken. Mevrouw Duister gaat met jou aan de slag om een gezellig bloemstuk met hyacinten te maken.

 

Techniek

In de workshop techniek maak je een houten appelhouder. Samen met meneer Van der Vliet ontdek je hoe je de vogels in je tuin van een handig snackhuisje kunt voorzien. 

 

 

Meld je aan voor de doe-middag

De praktijk speelt een grote rol op onze vmbo-school. Je zit niet alleen maar binnen. Je werkt ook in de tuin, in de kas, met dieren of met bloemen, in de keuken of op het Technaplein. Wij organiseren daarom speciaal voor leerlingen uit groep 8 doe-middagen. Kom sfeer proeven op Curio prinsentuin Andel en maak kennis met onze praktijklessen. 

In verband met de huidige coronamaatregelen kan dit evenement helaas niet doorgaan op school. Maar we hebben goed nieuws... we brengen de doe-middag deze keer naar jou toe met onze doe-het-zelf workshops!

Chatten en bellen met docenten en leerlingen (online)

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari kun je live chatten en bellen met onze docenten en leerlingen. Op vrijdag zitten de docenten van 16.00 tot 21.00 uur voor je klaar in Microsoft Teams om al je vragen te beantwoorden. Op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. De leerlingen beantwoorden op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur al je vragen. In het aanmeldformulier kun je aangeven of je met docenten of leerlingen wilt chatten. En je kunt een dag en tijd selecteren. Ook kun je aangeven waarover je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze bussen, de ondersteuning op school of over vervolgopleidingen. 

Mocht je na 30 januari nog vragen hebben dan kun je ons altijd bellen op 0183-447474 of mailen naar prinsentuinandel@curio.nl.

Stel een vraag

Misschien wil je graag persoonlijk contact met onze school. Dan kun je dat via ons contactaanvraagformulier laten weten. Geef je vraag door, dan bellen of mailen we je zo snel mogelijk terug. 

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door heel de school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?