You are here:

Alternatieven voor de open dag van Curio effent

De open dag in januari 2021 gaat helaas niet door. Gelukkig zijn er volop andere manieren om kennis te maken met Curio effent. Zo hebben we een speciale online editie van ons populaire event Kom proeven en beleven. Je kunt een interactieve rondleiding door onze school maken en de digitale voorlichtingspresentatie bekijken. Ook is het mogelijk om te chatten en bellen met docenten en leerlingen. En er is nog veel meer te ontdekken. Op deze pagina lees je er alles over. 

Thuis proeven en beleven

Een speciale online editie van ons populaire event Kom proeven en beleven. Volg verschillende workshops en interactieve proeflesjes gewoon lekker vanuit huis, wanneer het jou uitkomt. Thuis proeven en beleven is een leuke manier om kennis te maken met onze school en lessen. Doe mee aan een quiz en ga aan de slag met verschillende doe-opdrachten. Je maakt bovendien kans op leuke prijzen. 

Doe mee en win 

Doe mee aan de proeflesjes en workshop en win leuke prijzen. Vul je gegevens in aan het eind van de proefles om kans te maken. Workshops uitgevoerd? Plaats dan foto's van het eindresultaat op jouw Instagram of Facebook. Tag ons in je bericht en vermeld #opendagcurioeffent. Meedoen kan tot en met maandag 8 februari 2021. De winnaars ontvangen van ons bericht.

Proeflesjes

Vind je het leuk om alvast wat online proeflesjes te volgen? We hebben er een aantal voor je klaargezet. Maak kennis met onze vakken én met onze docenten. Door de vragen goed te beantwoorden, maak je ook nog eens kans op leuke prijzen. 

Workshops

Dit keer geen workshops op school, maar lekker vanuit huis. De spullen die je nodig hebt, pak je gewoon uit je huiskamer of de keuken. Ga jij drummen, dichten, een fruitkunstwerk maken of een proefje uitvoeren? Misschien volg je ze wel alle vier. Vergeet niet om het eindresultaat op social media te delen. 

Wandel door de school met de interactieve rondleiding

De interactieve rondleiding is de ideale manier om vanuit huis onze school beter te leren kennen. Je ziet hoe het eraan toegaat op Curio effent. Wandel binnen bij de lessen en schuif aan tijdens de pauze. Ontdek het #WeCare project van klas 1 waarin je een hele week op pad gaat. Ook hoor je alles over onze nieuwe, leuke programma voor de bovenbouw. En we leggen uit wat de mentor en ondersteuningscoördinator voor jou kunnen betekenen. Kies wat je wilt zien, of bekijk alles.

Bekijk de voorlichtingspresentatie

Om je een goed beeld te geven van Curio effent, hebben we een voorlichtingspresentatie opgenomen. In minder dan 10 minuten maak je kennis met ons onderwijs, onze activiteiten en zie je alvast wat meer van de school. Vraag de voorlichtingspresentatie aan via onderstaande link. Binnen enkele minuten ontvang je 'm in je mailbox.

Download de brochure

In de schoolbrochure lees je alles over ons onderwijs en de voordelen van onze school. Je ontvangt de brochure per mail. Wil je 'm ook graag kosteloos thuis ontvangen? Geen probleem. Dat kun je aangeven in het formulier. 

Ontdek onze vakken

Normaal gesproken ontdek je tijdens de open dag de vakken die we geven. Je ziet welke boeken we gebruiken, welke leerstof je krijgt en wat belangrijk is binnen een vak. Omdat de open dag niet doorgaat, is dat niet mogelijk dit jaar. Daarom delen we onze vakwerkplannen met je. Op die manier kun je toch meer te weten komen over de vakken die je gaat volgen.

In zo’n plan leggen de docenten vast wat ze het komende schooljaar gaan doen. Je ontdekt welke doelen ze hebben voor het vak, hoe ze de stof aanbieden en wat ze binnen de vakgroep (dat zijn de docenten die het vak geven) willen leren en ontwikkelen. Meestal zijn dit lange stukken tekst, maar dit jaar hebben de vakgroepen er mooie posters van gemaakt. Klik op de linkjes hieronder om de vakwerkplannen te bekijken. 

Luister naar onze leerlingen

Wil je weten hoe het er écht aan toegaat op school? Dan vraag je dat natuurlijk aan onze leerlingen. In verschillende filmpjes vertellen ze meer over de iPad die we op school gebruiken en wat ze leuk vinden aan Curio effent. Ook hebben ze heel veel tips voor groep 8-leerlingen. Bekijk de filmpjes hieronder! 

Lees de veelgestelde vragen

Tijdens de open dag worden altijd veel vragen gesteld. Hoe wij omgaan met pesten bijvoorbeeld. Of wanneer je weet bij wie je in de klas zit en wie je mentor is. We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Of meld je aan voor bellen en chatten met docenten en leerlingen. 

Ontdek onze mavo/ havo-brugperiode

Heb jij een mavo/havo-advies van de basisschool? Schrijf je dan in voor de tweejarige mavo/ havo-brugperiode op Curio effent. Binnen twee jaar groei je stap voor stap naar het havoniveau. Een succesroute: ruim 45% van de leerlingen maakt een geslaagde overstap. Je kunt natuurlijk ook na je eindexamen mavo doorstromen naar de havo. 

Chatten en bellen met docenten en leerlingen

Op zaterdag 30 januari kun je live chatten en bellen met onze docenten en leerlingen. De docenten zitten van 10.00 tot 12.30 uur voor je klaar en de leerlingen van 09.30 tot 11.30 uur. Via Microsoft Teams kun je al je vragen stellen. Meld je aan via onderstaande link. Kies voor chatten en bellen met docenten of met leerlingen en selecteer een tijd die jou uitkomt. Zowel leerlingen als ouder(s)/verzorger(s) zijn welkom bij de live chat. 

Mocht je na 30 januari nog vragen hebben dan kun je ons altijd bellen op 0162-453727 of mailen naar effent@curio.nl.

Stel een vraag

Misschien wil je graag persoonlijk contact met onze school. Dan kun je dat via ons contactaanvraagformulier laten weten. Geef je vraag door, dan bellen of mailen we je zo snel mogelijk terug. 

Bekijk de school

Wil je alvast een kijkje nemen in ons gebouw? Klik dan op de link hieronder voor de virtuele tour. Met een simpele klik wandel je door heel de school heen. Je ziet onze lokalen, de praktijkruimtes en de aula. Er is van alles te ontdekken, dus kijk op je gemak rond. Zie jij jezelf hier de komende jaren al rondlopen?