Een stageplaats aanbieden

Onze leerlingen en studenten zijn straks misschien wel jouw werknemers. Wij laten ze daarom graag kennismaken met het bedrijfsleven. Zo weten ze precies wat er van hen wordt verwacht. Jij hebt er tegelijkertijd een paar extra helpende handen bij. Bied in 2 stappen een stageplaats aan.

Stap 1: Word een erkend leerbedrijf

Jij wilt graag een stagiair opleiden. Daar zijn wij superblij mee. Je kunt een stageplaats aanbieden als erkend leerbedrijf. Meld je hiervoor aan bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Zij helpen met alle vragen. Ook zorgen ze dat jouw bedrijf op de online stagemarkt komt te staan.

Stap 2: Kijk of je recht hebt op een vergoeding

De overheid is erg blij met bedrijven die stageplaatsen aanbieden. Daarom hebben stagebedrijven soms recht op een vergoeding. De overheid betaalt dan mee aan de kosten voor begeleiding. Voor deze stagiairs geldt de vergoeding:

  • vmbo-leerlingen die een leer-werktraject volgen
  • mbo-studenten die deelnemen aan een beroepsbegeleidende leerweg (bbl)

Overige belangrijke informatie

Ben je al aangemeld en gericht op zoek naar een stagiair van een bepaalde opleiding? Op deze pagina vind je al onze contactgegevens.

Wil jij als bedrijf meedenken over de manier waarop wij stageplaatsen aanbieden? Wij nodigen je dan graag uit voor een van onze klankbordgroepen.