De kracht van onderwijs

Welkom bij de podcast De Kracht van Onderwijs. In deze podcast spreken we mensen die een belangrijke impact hebben op het Nederlandse onderwijs. Van docent tot beleidsmedewerker, van conciërge tot coach. Wat zijn hun ideeën? Wat gaat er goed, wat kan en wat moet beter? Jaarlijks geeft de Nederlandse staat ruim 40 miljard euro uit aan onderwijs en onderzoek; en zitten enkele miljoenen kinderen, jongeren en volwassenen in de Nederlandse schoolbanken. Tijd voor een goed gesprek. Luister je mee?

Alle afleveringen

Luister hier de meest recente afleveringen van onze podcast De Kracht van Onderwijs terug.

Podcast Aflevering 1 Kirsten Cuppen

Aflevering 1: Kirsten Cuppen

Aan het woord is Kirsten Cuppen, docent Nederlands, loopbaanbegeleiding, Rekenen bij ROC Tilburg, mbo docent van het jaar 2021 en co-initiator Talenpaspoort. Hoe kijkt zijn naar het Nederlands onderwijs? Daar vertelt ze alles over.

Aflevering 2: Pieter Hendrikse

In deze aflevering aan het woord: Pieter Hendrikse, scheidend voorzitter van het College voor Toetsen en Examen. Hij is voorstander om examens meer over het schooljaar te spreiden en pleit voor flexibele en digitale examens, maar er is meer. Hoe kijkt hij bijvoorbeeld naar het Nederlands onderwijs? Nieuwsgierig? Luister dan naar de podcast.

Podcast? Leuk!

Reageren op de podcast? Suggesties voor gasten? Vragen? Vul onderstaand formulier in.