Wat is ‘Beroepsonderwijs 2050 in onze regio’?

Curio is een onderwijsinstelling die wendbaar en toekomstgericht wil werken. We nemen onze stakeholders mee in 'vooruit kijken' en 'kennis delen'.

Curio organiseert daarom een mini-hacketon die bij te wonen is op één van de volgende dagen: 16 juni, 23 juni of 7 juli. Een grote diversiteit aan stakeholders zijn uitgenodigd. In de mini-hacketon staat de toekomst van het beroepsonderwijs in 2050 voor regio West-Brabant centraal. We bespreken de drie thema’s: technologie, duurzaamheid en grenzeloos onderwijs. De sessies worden georganiseerd door het Curio leerlab: toekomstproef onderwijs, in opdracht van de raad van bestuur.

 

Hoe geef ik me op?

Met bovenstaande link ga je naar het aanmeldformulier. Hier kun je opgeven op welke data je aanwezig bent en wat je functie in het onderwijs is. Zo brengen we een variatie aan stakeholders per sessie samen. De sessie is van 9.00 tot 15.00 uur in de Houthallen in Oosterhout.

Wat leveren deze sessies op?

We dagen stakeholders uit aan de hand van verschillende denkoefeningen. Dit doen we onder leiding van het leerlab ‘toekomstproef onderwijs’ en Karim Amghar. Je bent als stakeholder zelf aan zet om visies op de toekomst te schetsen.

In de sessie heeft iedereen een gelijke inbreng. We willen een sfeer creëren waarin iedereen vanuit zijn eigen perspectief bijdraagt aan het beeld van de toekomst. Om die reden vinden we het belangrijk om in de sessie tijd te besteden aan teambuilding en veiligheid. De inzichten helpen om een koers te bepalen voor de toekomst van het onderwijs. Dit verankeren we in het instellingsplan. Met een blik op 2050 is Curio voorbereid op de toekomst van het onderwijs.