You are here:

Toekomst busvervoer Curio prinsentuin Andel

Vlak voor de herfstvakantie hoorden we via de gemeente Altena het volgende nieuws. De Provincie Noord-Brabant werkt aan een nieuwe opdracht voor het openbaar vervoer tussen 2025-2035. In de opdracht staat dat de provincie vanaf 2025 een groot deel van de scholierenlijnen van en naar Curio prinsentuin Andel wil wegstrepen. Er verscheen vrijdag 28 oktober in AD Rivierenland een artikel over het schrappen van de buslijnen voor scholieren. Het gaat dan om de Brabantse buslijnen, dus niet over de buslijn 668. Even voor de duidelijkheid: tot 6 juli 2025 verandert er niets.

Wij waren verrast over deze plannen. Het gaat nog om ideeën. Gesprekken over de echte invulling van het busvervoer, moeten nog plaats vinden. Toch hebben we de afgelopen dagen geprobeerd alvast meer duidelijkheid te krijgen. Nogmaals: dit alles doen we uit voorzorg. Er is nog niets definitief.

Curio Andel 36

Veilig en bereikbaar

We willen dat onze school goed en veilig bereikbaar blijft voor alle leerlingen. Een leerling moet een keuze maken welke school bij hem of haar past. Niet of een school wel of niet bereikbaar is. Een goede verbinding met het openbaar vervoer is dan ook erg belangrijk.

Teken de petitie!

De provincie heeft een ontwerpprogramma van eisen opgesteld en daar mag iedereen op reageren. Dit kan tot 7 december 2022 via de website van de provincie. Vanuit Curio dienen we een bezwaar in bij de provincie en starten we een petitie.

Waarom starten we een petitie?

Zo zorgen we er samen voor dat de scholierenlijnen naar Curio prinsentuin Andel ook na juli 2025 blijven rijden. We willen dat alle (toekomstige) leerlingen op een veilige en verantwoorde manier toegang houden tot onze mooie school.

Lees ook