You are here:

Nieuwe mbo-opleidingen in '21 - '22

Schooljaar ‘21-’22 starten we nieuwe opleidingen én starten we bestaande opleidingen op nieuwe locaties. ICT en sport en bewegen breiden uit naar nieuwe locaties. Intercedent is een nieuwe opleiding en pedicure is een nieuwe uitstroomrichting. En weet jij al van de nieuwe OKE-klas?

Sport en bewegen in Roosendaal

De mbo-opleiding sport en bewegen start naast locatie Breda ook in Roosendaal. We bieden daar het volwaardige driejarige traject aan. Na het eerste basisjaar kun je uit twee profielen kiezen.

Waarom Roosendaal?
Momenteel verzorgen we al sportopleidingen bij het Johan Cruijff College (JCC) in Roosendaal. Deze opleidingen zijn vooral gericht op topsporters. Met sport en bewegen ontstaat er hiermee ook aanbod voor de breedtesport. Samenwerking met de praktijk is een belangrijk kenmerk van deze opleidingen. Het Leisure Park in Roosendaal wordt onder andere gebruikt als sportaccommodatie.
Meer informatie

ICT in Bergen op Zoom

Augustus 2021, start de eerste ICT-opleiding in Bergen op Zoom. De bbl-opleiding expert IT systems and devices is gelijk aan de variant in Breda; een driejarige niveau 4 opleiding. Tijdens de opleiding leren studenten hoe ze systemen bij bedrijven en instellingen beheren en onderhouden. Studenten worden opgeleid tot ICT-beheerder. Inschrijven voor deze opleiding is nu al mogelijk.
Meer informatie

Nieuw: Intercedent

Deze driejarige niveau 4 opleiding start in augustus 2021 in Breda. Een opleiding voor studenten die houden van afwisseling en graag met mensen omgaan. Als intercedent is geen dag hetzelfde. Bedrijfsbezoeken voor het maken van lange termijn afspraken en een relatie op te bouwen. Ook horen administratieve taken erbij, zoals het opstellen van contracten. En natuurlijk intakegesprekken met de kandidaten. De intercedent zorgt voor het maken van de perfecte match tussen vacatures en werkzoekende.
Meer informatie

 

Nieuw: Oriëntatieklas economie (OKE)

 

Aan de Curio locatie Wilhelminasingel in Breda start in het nieuwe schooljaar de Oriëntatieklas economie (OKE). Dit is een tussenjaar (mbo4) voor leerlingen met een vmbo-diploma of met een havo 3/4 overgangsbewijs die twijfelen over de vervolgopleiding in het mbo in de economische sector. Naast de generieke vakken, bestaat de schoolweek uit loopbaanoriëntatie, zoals gastlessen, stagelopen, bedrijfsbezoek en keuzedelen. Door dit oriëntatiejaar, krijgt de student inzicht in zijn drijfveren, waardoor hij een passende keuze kan maken voor zijn vervolgopleiding. 

Meer informatie

Lees ook