You are here:

Nieuwe afspraken coronavirus per 30 augustus

Tijdens de persconferentie op 13 augustus 2021. werden verschillende nieuwe afspraken voor het onderwijs aangekondigd. De belangrijkste zaken vind je hier op een rij: 

Mbo 

  • In het mbo wordt de 1,5 meter afstand losgelaten. Dit geldt tussen studenten, tussen medewerkers en studenten en tussen medewerkers onderling.

  • Het dragen van een mondkapje bij verplaatsing wordt weer verplicht. 

  • Het dringende advies voor medewerkers en studenten om 2x per week een zelftest te doen, blijft van kracht. Deze kunnen worden besteld via zeltestonderwijs.nl  

Curio benadrukt dat een veilige leer- en werkomgeving voorop staat en dat we alle hygiëne- en -ventilatiemaatregelen met de groots mogelijke zorgvuldigheid toepassen.  

V(mb)o 

In het v(mb)o blijven de maatregelen van voor de zomervakantie van kracht. Dit betekent dat de 1,5 meter tussen leerlingen is losgelaten, dat 1,5 meter afstand richting personeel wel blijft gelden en dat bij verplaatsing een mondkapje verplicht is. Het dringende advies van 2x per week zelftesten geldt alleen nog voor personeel en leerlingen die niet volledig gevaccineerd zijn (incl. 2 weken wachttijd na hun 2e vaccinatie).

Heb je algemene vragen over corona op school? Check dan de veelgestelde vragen en antwoorden op deze site of mail naar infopunt@curio.nl

 

Geniet nog van de vakantie en we zijn blij je in het nieuwe schooljaar weer te mogen ontmoeten! 

Lees ook