You are here:

Kringloopwinkel van Curio praktijkschool bestaat één jaar

Op 7 november 2019 bestaat kringloopwinkel ‘De Kleine Vince’ één jaar. De kringloopwinkel, initiatief van Curio praktijkschool, heeft bovendien zijn openingstijden verruimd. De winkel is vanaf nu ook op woensdagochtend geopend. Geïnteresseerden zijn iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom op Curio praktijkschool aan de Frankenthalerstraat voor allerhande artikelen tegen kleine prijsjes. De opbrengst komt ten goede aan armoedebestrijding Breda.

Curio praktijkschool Breda staat voor levenverrijkend onderwijs en levensecht leren. Het zijn dan ook de leerlingen van de school die de goederen sorteren, etaleren, prijzen en verkopen. De kringloopwinkel brengt sectoren en leerjaren bovendien samen. Leerlingen van de sector dienstverlening houden de winkel draaiende. Leerlingen techniek houden zich bezig met het repareren en opknappen van binnengekomen goederen. De sector zorg en welzijn wast en strijkt de ingeleverde kleding en de sector groen zorgt mede voor de aankleding in de winkel. Uiteraard worden de leerlingen in de winkel te allen tijde begeleid door een docent.

Een levensechte omgeving

Door het werken in de kringloopwinkel verdiepen leerlingen zich in diverse basiscompetenties, zoals zelfstandig werken, samenwerken, communiceren, werkafspraken maken en nakomen. Daarnaast leren ze vakcompetenties. Zoals klantvriendelijkheid, met geld omgaan, verkooptechnieken, etaleren en presenteren van materialen. De school creëert een levensechte omgeving, waarmee leerlingen worden voorbereid op werken in het bedrijfsleven. De echte winkel op school, waar leerlingen intern stage kunnen lopen, is een mooi voorbeeld van levensecht leren op Curio praktijkschool.

Unieke samenwerking

Kringloopwinkel ‘De Kleine Vince’ is een unieke samenwerking met de Vincentius Vereniging Breda. Deze vereniging verstrekt hulp aan mensen die problemen hebben met de verwerving van de eerste levensbehoeften. Hulp bij armoede dus. De opbrengsten van ‘De Kleine Vince’ gaan naar deze vereniging, wiens eigen kringloopwinkel ‘De Vince’ op de Koelemei in Breda is gevestigd.

Iedereen is welkom

Kringloopwinkel ‘De Kleine Vince’ is iedere woensdag geopend. Hij is voor iedereen vrij toegankelijk. De winkel is via de hoofdingang van Curio praktijkschool Breda bereikbaar. Je kunt terecht voor boeken, speelgoed, dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, woonaccessoires en keukenspullen. Er kan uitsluitend contant worden betaald. Tweedehands spullen die nog een ronde meekunnen zijn van harte welkom. Deze kunnen iedere donderdag tussen 13.00 en 14.00 uur gratis worden ingeleverd op de Frankenthalerstraat 17 in Breda.

Curio Facebook Klein 01

Lees ook