You are here:

Schoollocaties vanaf juni weer beperkt geopend

Woensdag 6 mei kondigde de overheid een versoepeling van de Corona-maatregelen aan. Dat is goed nieuws waar we blij mee zijn. Voor de Curio-scholen betekent dat concreet: - opstart van het vmbo-onderwijs op locatie vanaf dinsdag 2 juni (na het pinksterweekend) - verzorgen van met name praktijklessen bij de mbo-opleidingen vanaf 15 juni.

Dit alles uiteraard onder de RIVM-richtlijnen voor 1,5 meter onderwijs, aangevuld met de richtlijn voor een bezettingsgraad van maximaal 20 %. Dat betekent dus dat we zeker tot de zomervakantie ook met het afstandsonderwijs door blijven gaan. Lessen die op locatie plaatsvinden zullen vooral voor de praktijkvakken zijn.

We zijn al enige tijd bezig met het klaar maken van de gebouwen op basis van 1,5 meter onderwijs. De komende weken gaan we dat verder invulling geven, rekening houdend met aanwezigheid van een beperkt aantal leerlingen, studenten en medewerkers. Ieders veiligheid en gezondheid blijft voorop staan.

We zullen leerlingen en studenten binnen korte tijd informeren over het lesprogramma en de precieze richtlijnen die gaan gelden in en om de gebouwen.

Meer informatie over de gevolgen van de Coronacrisis voor ons onderwijs is te vinden bij  veelgestelde vragen. Na 22 mei komt meer informatie over de aanpak vanaf 2 juni.

Voor vragen in de tussenliggende periode, kunnen studenten en leerlingen terecht bij hun mentor / studieloopbaanbegeleider. Curio is ook bereikbaar via Whatsapp 06-22089133 of via infopunt@curio.nl