You are here:

Clemens, student van Curio, de nieuwe landelijke mbo ambassadeur!

Maandagavond 16 mei 2022 was het dan zo ver, het ambassadeursgala. De spanning was groot, wie wordt er de nieuwe ‘landelijk mbo ambassadeur’? Onze Clemens van den Broek was één van de genomineerden. En ging met deze fel begeerde titel naar huis! Het komende jaar gaat hij aan de slag om mbo op de kaart te zetten. En jongeren te inspireren.

Clemens Ambassadeur Van Het Mbo
Clemens van den Broek winnaar van de mbo ambassadeurs verkiezing ©Mbo raad

“Als je vanuit je hart praat, kan het nooit beter.”

“Last best” zoals Clemens van den Broek grapte toen hij als laatste aan de beurt was om zijn pitch te houden voor de jury. En dat heeft hij geweten. Met de woorden “Samen met 500.000 studenten strijden wij elke dag met ons eigen doel, onze eigen visie en ons eigen verhaal. Ongeacht waar je vandaan komt, je kunt worden wat jij wilt.” En “Ik sta hier met een doel!” Na afloop van de pitch zegt Jan Versteegh, presentator van het gala, de bemoedigende woorden: “Als je vanuit je hart praat, kan het nooit beter.”

“Je kunt worden wat je wilt, zolang je het maar wilt!”

Clemens heeft als doel iets achterlaten! Niet alleen focussen op het mbo, maar juist ook op jongeren die het minder hebben. Laten zien dat het ook anders kan, want daar weet hij zelf alles van. Al kom je van ver, ook jij kunt het maken in deze wereld. Hij spreekt de wijze woorden “Je kunt worden wat je wilt, zolang je het maar wilt!”

Ambassadeursverkiezing

Tijdens de ambassadeursverkiezing wordt er een ambassadeur gekozen. Deze ambassadeur is een heel jaar het gezicht van het mbo. Potentiële winnaars hebben een missie en willen iets bereiken voor zichzelf, maar vooral voor anderen in het mbo. Het mega belangrijk onderwijs!

Best of excellence award en onderwijsteam van het jaar

Deze avond maakten we met Curio kans op meer prijzen. Daan Filius was genomineerd voor de ‘Best of excellence award’. En team ‘Praktijk gestuurd leren gehandicaptenzorg’ was in de running voor de titel ‘Onderwijsteam van het jaar 2022’. Helaas grepen ze beiden net mis, maar dat maakt ons niet minder trots. Daan maakt prachtige kunstwerken van deeg. En het onderwijsteam blinkt uit in hun manier van werken, samen en met de studenten.

“Als je een droom hebt in het leven en je denkt dat die maar voor 1% haalbaar is, ga er voor!”

Jan Versteegh praatte de avond aan elkaar. Hij had tenslotte nog een mooie boodschap voor alle studenten en leerlingen van Curio. “Als je een droom hebt in het leven en je denkt dat die maar voor 1% haalbaar is, ga er voor!”

Lees ook