You are here:

Belangrijke informatie over doorgang lessen en examens in de avond

Zoals bekend is vanaf zaterdag 23 januari, tot in elk geval 10 februari, landelijk een avondklok ingesteld. Gelukkig mogen examens in het mbo-onderwijs in de avonduren wel doorgaan. De student moet dan wel een eigen verklaring bij zich hebben én een verklaring van de onderwijsinstelling kunnen laten zien. Ook betrokken medewerkers hebben twee verklaringen nodig. Deze ontheffing geldt niet voor v(mb)o-examens en alle andere onderwijsactiviteiten.

Verklaringen avondklok

Om te mogen reizen tussen 21.00 uur en 04.30 uur t.b.v. het maken van een examen, zijn dus twee verklaringen nodig: één voor de student zelf en één vanuit de onderwijsinstelling. 

Verklaring student

Als student gebruik je het formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’. Deze moet je bij je hebben als je na 21.00 uur onderweg bent van een examen.

Verklaring Curio

De verklaring die een student van Curio nodig heeft, is vanaf maandag 25 januari a.s. beschikbaar via de examenbureaus. Dit is de enige geldige verklaring. Zelfgemaakte varianten door de eigen onderwijslocatie of andere personen zijn niet geldig.

Verklaringen medewerker

Ook medewerkers die moeten reizen tussen 21.00 en 4.30 uur om bij een examen te zijn, hebben twee verklaringen nodig. Ook zij moeten de ‘Eigen verklaring Avondklok’ ingevuld bij zich hebben. Daarnaast hebben zij een werkgeversverklaring nodig. Een aantal kan dit via MijnCurio opvragen, maar wie dat niet heeft, kan deze verklaring via het examenbureau aanvragen.

Sluitingstijden Curio-locaties

Curio-locaties zullen als gevolg van de avondklok-maatregel uiterlijk om 19.00 uur sluiten. Op die manier kan iedere student, leerling en medewerker thuis zijn voordat de avondklok ingaat.

Lees ook