Software developer Breda, Roosendaal

Leerweg BOL, BBL
Duur 4 jaar
Niveau 4
Crebo 25604

In het kort

Tijdens de mbo-opleiding software developer leer jij alles over apps en programmeren. Ben jij straks die expert met kennis van C#, PHP en Javascript? Ontwikkel jij apps? Websites? Toepassingssoftware? En media? Als software developer weet je precies wat de klant wil en maak jij zijn of haar dromen waar. Je test de apps totdat ze perfect zijn.  

Downloads

Alle details


Is de opleiding software developer iets voor jou?

Een software developer denkt graag mee met de klant. Je bouwt apps of software voor bedrijven. Je werkt in een team en samen ontwerpen jullie wat de klant wilt. Voordat de opdracht klaar is, testen jullie eerst alles uit. Je werkt graag met anderen, maar ook alleen werken vind je prima. Wat je ook doet, je denkt altijd goed na over de veiligheid van een online product. Want jij weet dat cybersecurity superbelangrijk is. 

Tijdens de opleiding:

Dit leer je tijdens de opleiding software developer:  

 • applicaties ontwikkelen 
 • apps en software controleren 
 • programmeer- en opmaaktalen  
 • frameworks van bedrijven (Laravel, Vue, React, Xamarin en Bootstrap) 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Dit vak leer je het beste door het te doen. Daarom werk je tijdens de opleiding met veel projecten. Samen met je medestudenten leer je projecten opzetten om apps te ontwikkelen. Zo zie je meteen hoe het ontwikkelen van software in de praktijk werkt. 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na de opleiding software developer ga je aan de slag bij: 

 • ICT- bedrijven 
 • development-bureau’s 
 • software development-bedrijven 
 • software consultancy-ondernemingen 

Doorstuderen? Dat doe je zo

Ben je klaar met de opleiding software developer? Dan kun je verder studeren aan het hbo. Bijvoorbeeld aan de opleidingen informatie of webdesign.  

Leerwegen

Bol
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Bbl
Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, gebruik je meteen op je werk.Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met jouw mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou.

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt je mentor hen af en toe uit om te komen praten.

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past.

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, ziekte of ander soort probleem. Ook als deze een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het ondersteuningsteam op school kan je helpen. Kijk voor meer info op Begeleiding en ondersteuning van mbo-studenten bij Curio.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week. Je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Je hebt tot 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding om een leerbedrijf te vinden. Lukt het je niet een erkend leerbedrijf te vinden? Dan kun je je inschrijven voor de bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met je mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding software developer kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

 • Digitale vaardigheden voor gevorderden
 • Inleiding GEO-ICT
 • Grafisch ontwerp voor webdevelopment
 • Verdieping software
 • Geo-ICT
 • Mobile application development
 • Frontend development

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (bol) € 1.357
schooljaar 2022-2023 (bbl niveau 3/4) € 654

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je dan hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Software developer, Breda, BBL wachtlijst
Software developer, Breda, BOL 
Software developer, Roosendaal, BOL aanmelden is niet meer mogelijk    

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.