Beveiliger niveau 3 Breda

Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Niveau 3
Crebo 25691

In het kort

Als beveiliger op mbo niveau 3 zorg je ervoor dat de plek waar jij bent veilig is en blijft. Het is jouw taak om beveiligers zo goed mogelijk aan te sturen en zelf mee te helpen als dat nodig is. Ben jij fit, stressbestendig en kun je het goede voorbeeld geven? Dan is de opleiding Coördinator beveiliging iets voor jou.

Downloads

Alle details


Is de opleiding beveiliger niveau 3 iets voor jou?

Als beveiliger zorg je ervoor dat al het beveiligingswerk goed verloopt. Je geeft leiding aan beveiligers en regelt de dagelijkse gang van zaken. Je maakt planningen en roosters, lost problemen op, verdeelt de taken en maakt beveiligingsplannen. Je treedt zelf ook op als er iets gebeurt. En dan weet je precies wat je moet doen. Je maakt verslagen voor het management waarin staat wat er allemaal is gebeurd.

Om dit allemaal te kunnen doen is het belangrijk dat je besluiten kunt nemen, goed kunt samenwerken en met druk kunt omgaan. Verder ben je flexibel en heb je verantwoordelijkheidsgevoel.

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding beveiliger leer je gebouwen beveiligen, rapporteren en veilig werken. Ook leer je leidinggeven en roosters en planningen maken. Ook gaan we in op gespreksvaardigheden en sociale vaardigheden. Na de opleiding weet je ook omgaan met vertrouwelijke informatie en je leert welke zaken voorrang hebben.

Het eerste jaar word je opgeleid tot regulier beveiliger. Het tweede jaar staat in het teken van de coördinator opleiding.

Je hebt een coördinerende functie bij een beveiligingsstage.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Als beveiliger kun je bij allerlei soorten bedrijven en organisaties aan de slag. Denk aan winkels, luchthavens, evenementen. Ook kun je bij de alarmcentrale, Defensie of de overheid gaan werken.  

Doorstuderen? Dat doe je zo

Heb je je diploma mbo-niveau 3 beveiliger op zak? Dan kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4.

Leerweg

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Toelating

Voor de BOL opleiding beveiliger 3 zijn er maar 25 plaatsen beschikbaar. Wacht daarom niet te lang en meld je op tijd aan! Zit je bij de eerste 25 aanmeldingen? Op volgorde van datum van aanmelding worden de plaatsen ingevuld. Meld je daarom op tijd aan!

Op het moment dat je stage gaat lopen, is er een screening door Korpscheftaken om te kijken of de groene pas verstrekt kan/mag worden t.b.v. beveiligingsstage.

Dit zijn de minimale toelatingseisen

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een mbo-diploma niveau 2 of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.
  • In november van het tweede jaar van de opleiding ben je tenminste achttien jaar (i.v.m. stage).

Het kennismakingsgesprek zal bestaan uit een groepsgespreks waarin jij wordt gevraagd een motivatie te geven waarom je naar deze opleiding wil. De kennismaking duurt ongeveer 2 uur.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen.

Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet.

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding coördinator beveiliger kun je onder andere deze keuzedelen volgen: 

  • Beveiliging in de zorg
  • Cameratoezicht
  • Digitale vaardigheden
  • Havenbegeleiding
  • Inspelen op innovaties

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Beveiliger niveau 3, Breda, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.