Fashion product coördinator Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25688

In het kort

Droom jij van een carrière in de modewereld? Maak het waar met een diploma van de opleiding fashion product coördinator. Van ontwerp tot verkoop, als coördinator begeleid je het hele proces. Je bent het schakelpunt tussen ontwerpers, inkopers, verkopers, leveranciers en producenten. Tijdens de studie fashion product coördinator ontwikkel je je op creatief, technisch, commercieel en organisatorisch vlak. Als een echte regelaar zorg jij ervoor dat de beste confectiecollecties op tijd in de winkels hangen.

Downloads

Alle details


Is de opleiding Fashion product coördinator iets voor jou?

Een fashion product coördinator is een echte regelaar met een goed gevoel voor mode, maatschappelijke ontwikkelingen, trends en modieuze producten. Als productmanager ben je de ‘spin in het web’ in het productieproces. Je bent een ‘alleskunner’. Je kunt uitstekend plannen en organiseren en je kunt  goed omgaan met snel veranderende situaties.

Je lost problemen op, bent stressbestendig en presteert prima onder tijdsdruk. Je weet hoe je materialen en (tussen)producten moet beoordelen en op basis daarvan bedenk je aanpassingen en oplossingen. Je werkt nauwkeurig en brengt duidelijk verslag uit over je bevindingen en over het procesverloop. Je hebt veel contact met mensen in het buitenland. Daarom is het belangrijk dat je kennis hebt van de Engelse (vak)taal.  

Stage

De opleiding fashion product coördinator duurt 3 jaar. In het eerste jaar volg je 5 dagen per week praktisch onderwijs op school. In het tweede en derde jaar loop je stage bij erkende leerbedrijven in de modebranche. Wij hebben goede contacten met veel confectiebedrijven in binnen- en buitenland. Je bent daarom zeker van een mooie stageplaats.  

 • Eerste jaar           : geen stage 
 • Tweede jaar        : 18-20 weken stage (v4 dagen per week stage, 1 dag school) 
 • Derde jaar           : 18-20 weken stage (5 dagen per week stage) 

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding fashion product coördinator helpen we jou de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die je in de modebranche hard nodig hebt, zoals: 

 • plannen en organiseren 
 • presenteren 
 • overtuigen en beïnvloeden 
 • beoordelen en rapporteren
 • bedrijfsmatig handelen
 • commercieel handelen 
 • vakkundig toepassen 
 • onderzoeken en analyseren

Je werkt mee aan:

 • de onderbouwing van een nieuwe collectie.
 • de uitwerking van een nieuwe collectie.
  de kwaliteit van de productie.
 • het leveren van input voor het voorbereiden van de productie van collectie-items
 • plannen en bewaken van de collectieproductie

Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap. 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
De studie fashion product coördinator sluit aan op de Nederlandse modewereld. Daardoor heb je een vergrote kans op werk, bijvoorbeeld bij een: 

 • confectiebedrijf 
 • hoofdkantoor van een merk of label 
 • kledinggroothandel met private label(s) 
 • detailhandelsorganisatie met private label(s) 

Als fashion product coördinator is de kans groot dat je straks bij een confectiebedrijf werkt. Zo´n bedrijf ontwerpt zelf collecties en verzorgt de marketing en verkoop. Sampling (proefstukken) en productie (grote aantallen kledingstukken) vinden plaats in het buitenland. Dit geldt soms ook voor de inkoop van stoffen en textielwaren. Deze processen hebben een zorgvuldige begeleiding nodig. Daar kom jij in beeld. 

Je plant, organiseert en bewaakt. Je beoordeelt, doet aanbevelingen en lost problemen op. Samen met ontwerpers, inkopers, verkopers, leveranciers en producenten werk je aan één doel: een winstgevende en duurzame collectie die op tijd in de winkels ligt. Reizen of (tijdelijk) in het buitenland werken, hoort daar soms ook bij. Met leveranciers en collega’s praat en mail je vooral in het Engels. 

 

Doorstuderen?
Ben je klaar met de opleiding fashion product coördinator en wil je graag verder studeren? Stroom dan snel door naar een hbo-opleiding in de mode, bijvoorbeeld: 

 • Amsterdam Fashion Institute (AMFI) - Amsterdam 
 • Saxion Hogeschool - Enschede 
 • Fontys Hogeschool - Tilburg 
 • Willem de Kooning Academie - Rotterdam 
 • Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) - Utrecht 
 • VIA University College - Herning, Denemarken

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding junior productmanager fashion kun je onder andere deze keuzedelen volgen: 

 • Artwork en dessins
 • Duurzaamheid in het beroep D
 • Imagestyling
 • Digitaal patroontekenen 1 (basis)

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Fashion Product Coördinator, Breda, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.