Allround medewerker facilitaire dienstverlening Breda

Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Niveau 3
Crebo 25609

In het kort

Als allround medewerker facilitaire dienstverlener zorg je ervoor dat alles binnen een organisatie blijft draaien. Gastvrijheid en servicegerichtheid zijn woorden waar jij je in herkent. Als je daarnaast ook houdt van afwisseling in je baan, dan is deze opleiding echt iets voor jou.  

Downloads

Alle details


Is de opleiding Allround medewerker facilitaire dienstverlening iets voor jou?

In de opleiding is aandacht voor alles wat te maken heeft met facilitair. Denk aan vergaderservice, inkoop- en voorraadbeheer, het veilig houden van de omgeving, klein onderhoud en gebouwbeheer. Daarnaast is ook aandacht voor de beroepsgerichte houding. Voor jou is servicegericht zijn, in een team functioneren, actief handelen en onzichtbaar zichtbaar alles regelen belangrijk. Je kunt snel schakelen van de ene klus of plek in het gebouw. De tevredenheid van de klant staat steeds voorop en je bent proactief. 

Tijdens de opleiding

Het draait tijdens de opleiding om jou. Daarom bieden wij  persoonlijke begeleiding in de vorm van een mentor. Deze mentor coacht jou tijdens je opleiding. Ook is er een loopbaanbegeleider die je begeleidt naar en tijdens je stage. Tijdens je stageperiode werk je samen met vak deskundigen uit de branche, deze bedrijven zijn allemaal erkend en bieden jou een professionele begeleiding.
 
Leerjaar 1
De eerste periode  bestaat uit een introductie in het facilitaire werkveld. Welke onderdelen ga je leren tijdens de opleiding? Wat ga je dus later in de beroepspraktijk gebruiken? Ook leer je hoe je in projecten moet werken. De opdrachtgevers van deze projecten zijn facilitair leidinggevenden uit de branche. De rest van het jaar staat in het teken van theorielessen, praktijkdagen, gastlessen en oefeningen. In het eerste jaar ga je 9 weken ontwikkelingsgericht stage lopen.

Kortom je krijgt de mogelijkheid om in de praktijk opdrachten te oefenen waar je in het 2de jaar examen in gaat doen.

Leerjaar 2
Na je ontwikkelingsgerichte stage in leerjaar 1 hebben we gekeken waar je leerbehoefte ligt. Per module en vak gaan we de verdieping in op de behandelde modules van leerjaar 1. Alles wat je dit jaar leert ga je toepassen in je kwalificerende en examinerende stage van dit jaar. Naast theoretische lessen is er ook veel ruimte voor leren in de praktijk. Zo zijn er vaardigheidslessen en doe je projecten in groepjes. Niet alleen jij ontwikkelt je, maar de branche ook. We gaan dan ook bijna wekelijks op pad naar diverse bedrijven in het werkveld. Tijdens de duur van je opleiding loop je 21 weken stage. Uiteraard begeleidt de loopbaancoach je met het zoeken naar een geschikte plek.

Hier kun je gaan werken
Met het diploma allround medewerker facilitaire dienstverlening kun je verschillende kanten op. Denk hierbij aan gemeenten, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, woningbouwcorporaties, facilitaire aanbieders, zakelijke dienstverleners, kantoren, sport- en recreatieaccommodaties en productie- omgevingen.

Je bent vaak overal in en om het gebouw te vinden. Je zorgt samen met je collega’s ervoor dat bezoekers en medewerkers vriendelijk worden ontvangen. Maar ook dat alle materialen en apparatuur in het gebouw voldoende beschikbaar zijn en goed werken. De klant staat voortdurend centraal. Dat zijn mensen van buiten, maar ook alle medewerkers van je organisatie. Andere werkzaamheden zijn het regelen van bijeenkomsten, verhelpen van (ver)storingen en catering. Je kunt te maken krijgen met buitenlandse klanten. Het is dus belangrijk dat je goed Engels spreekt.

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je je diploma mbo-niveau 3 allround medewerker facilitaire dienstverlening op zak? Dan kun je doorstromen naar niveau 4.

Leerweg

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

 Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen.

Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je mentor. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2024 - 2025 (bol) € 1.419
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 1 en 2 € 295
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 3 en 4 € 715

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Lees meer over

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers.

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

 

Opleiding  
Allround medewerker facilitaire dienstverlening, Breda, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

 

 

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.