Allround medewerker IT systems and devices ICT (VeVa) Breda

Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Niveau 3
Crebo 25605

In het kort

Help jij bedrijven straks met hun hard- en software? Tijdens de mbo-opleiding allround medewerker IT systems and devices ICT leer jij alles over de verschillende soorten software. Je adviseert je klanten over hun netwerken en systemen. Jouw kennis geef je weer door aan je medewerkers, zodat ze hun ICT goed gebruiken.   

Downloads

Alle details


Is de opleiding Allround medewerker IT systems and devices ICT iets voor jou?

De allround medewerker IT systems and devices ICT bedenkt ICT-oplossingen voor bedrijven. Je werkt onder leiding van de ICT-expert. Je werkt met hard- en software en weet alles over netwerken en systemen. Welke programma’s zijn geschikt voor een organisatie? En hoe beveilig je de systemen? Dit zijn vragen die jij als allround medewerker IT systems and devices ICT beantwoordt. 

Je vindt het leuk om bedrijven te adviseren over hun informatie- en communicatiesysteem. Ook help jij de medewerkers graag bij het installeren. Je onderhoudt de netwerken en je wordt helemaal blij als een test met software slaagt. 

Tijdens de opleiding 

Dit leer je tijdens de opleiding allround medewerker IT systems and devices ICT:  

 • gebruikers ondersteunen 
 • besturen van netwerken  
 • advies geven over applicaties 
 • applicaties onderhouden 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Na je opleiding 

Hier kun je gaan werken 

Na de opleiding allround medewerker IT systems and devices ICT vind je een baan bij:  

 • dienstverlenende bedrijven in de ICT 
 • bedrijven in de media 
 • bedrijven met een ICT- of media-afdeling 

Doorstuderen? Dat doe je zo 

Ben je klaar met de opleiding allround medewerker IT systems and devices ICT? Dan kun je verder studeren op niveau 4. Bijvoorbeeld aan de opleidingen expert IT systems and devices of software developer. 

Leerwegen

Bol

Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Bbl

Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, gebruik je meteen op je werk.  

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

 Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

 

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week. Je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Je hebt tot 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding om een leerbedrijf te vinden. Lukt het je niet een erkend leerbedrijf te vinden? Dan kun je je inschrijven voor de bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding allround medewerker IT systems and devices ICT kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

 • Verdieping software
 • Engels B1/B2
 • Basis Webdevelopment
 • Basis programmeren
 • Security in systemen en netwerken 1
 • Verdieping software
 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Digitale vaardigheden basis
 • Veiligheid en Vakmanschap (VeVa)

Werken bij Defensie 

Wil je graag werken bij Defensie? Dan kies je tijdens deze opleiding voor het keuzedeel veiligheid en vakmanschap (VeVa). Je volgt dan extra vakken en een stage bij Defensie. De VeVa locatie is Meulenspie 2 in Teteringen. ​Hier leer je alles wat je nodig hebt om na je opleiding bij Defensie aan de slag te gaan. Je volgt bij VeVa ook de militaire vakken en de sportlessen.

Opleidingen met keuzedeel VeVa

 • Beveiliger/oriëntatie Koninklijke Luchtmacht - niveau 2
 • Allround/basis technicus bedrijfswagens - niveau 2 en 3
 • Allround medewerker IT systems and devices ICT - niveau 3
 • Vliegtuigonderhoud technicus avionica/mechanica - niveau 4

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357
schooljaar 2023-2024 (bbl niveau 3/4) € 654

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Allround medewerker IT systems and devices ICT (VeVa), Breda, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.