Allround montagemedewerker houttechniek Bergen op Zoom

Leerweg BBL, BOL
Duur 3 jaar
Niveau 3
Crebo 25585

In het kort

Jij bent flexibel en werkt zelfstandig. Maar je kunt ook samenwerken. Machinaal bewerk je hout. Of het nu voor een kast, tafel of een deur is. Met ieder product kun jij overweg. Jij zaagt, schaaft, boort en schuurt. Door jouw voorbereidende werkzaamheden kunnen de mooiste dingen worden gemaakt. Lijkt dit je wat? Volg dan de opleiding allround montagemedewerker industrieel produceren met hout.

Downloads

Alle details


Is de opleiding allround montagemedewerker houttechniek iets voor jou?

Vind je het leuk om met machines en hout te werken? Ga je goed om met veranderende omstandigheden? Ben je zelfstandig, zorgvuldig, gemotiveerd, flexibel en collegiaal? Meld je dan aan voor de opleiding allround montagemedewerker industrieel produceren met hout.

Tijdens de opleiding

Je hebt de basiskennis van houtbewerking onder de knie en weet in grote lijnen hoe de timmerindustrie in elkaar steekt. Tijdens de opleiding Allround montagemedewerker industrieel produceren met hout ga een stapje verder. Dit leer je nog meer:

 • Zelfstandig werken
 • Met machines werken
 • Uitbreiding kennis houtbewerking
 • Leren omgaan met veranderende omstandigheden

Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. 

Je kunt de opleiding volgen via:

 • Beroeps begeleidende leerweg (bbl): studeren met stages (minimaal 15 studenten)
 • Beroeps opleidende leerweg (bol): werken en een dag studeren

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Na de opleiding Allround montagemedewerker industrieel produceren met hout kun je bijvoorbeeld aan het werk in de:

 • Houtverwerkende industrie
 • Meubelindustrie
 • Houtbewerkingsbedrijf

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je de opleiding Montagemedewerker industrieel produceren met hout afgerond? Dan kun je doorstromen naar niveau 4.

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, kun je op jouw werk meteen gebruiken.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet.

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
jaar 2020-2021 (BOL) € 1.202,-
jaar 2020-2021 (BBL niveau 3 en 4) € 606,-

* Het les- of cursusgeld wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle (niet)opleidingsgebonden schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleidingsgerichte schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor de mbo-opleiding zijn?

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers.

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Heb je nog geen werkplek? Meld je dan ook meteen aan bij een van onze samenwerkingspartners.

 

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.