Office assistant Breda

Leerweg BBL, BOL
Duur 2 jaar
Niveau 3
Crebo 25573

In het kort

Tijdens het bellen de agenda bijwerken en tussendoor nog even die mail versturen? Ben jij iemand die met gemak meerdere dingen tegelijk doet? En vind je het leuk om veel met mensen in contact te zijn? Dan is de opleiding office assistant echt iets voor jou. Je ontvangt bezoekers, maakt aantekeningen van vergaderingen en je regelt afspraken. Een office assistant is een echte duizendpoot.

Downloads

Alle details


Is de opleiding office assistant iets voor jou?

Een brief of e-mail schrijven, de telefoon aannemen of afspraken inplannen? Vergaderingen organiseren, planningen maken, de administratie bijhouden en bezoek ontvangen? Als office assistant zorg je ervoor dat anderen hun werk goed kunnen doen. Het is belangrijk dat je goed bent in schriftelijke en mondelinge communicatie. Je hebt een open en vriendelijke houding. Je vindt een goede service belangrijk en je richt je op de behoeften van de klant. Verder kun je goed plannen en ben je stressbestendig. Deadlines zijn voor jou geen probleem. Tijdens een vergadering kun je luisteren en tegelijkertijd verslag doen van wat er wordt besproken. Je houdt van afwisseling en kunt meerdere dingen tegelijk.  

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding office assistant leer je onder andere klantgericht werken, goed communiceren, plannen en organiseren, bezoekers ontvangen en klantcontacten onderhouden. Je leert werken met verschillende computerprogramma’s. Hiermee plan je afspraken in en reserveer je vergaderruimtes. Verder leer je hoe je de administratie en het archief bijhoudt. 

Daarnaast krijg je ook algemene vakken als Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. 

Wat je nog meer leert

Naast de theorie is er veel ruimte voor leren in de praktijk. Gastlessen, praktijkbezoeken en excursies spelen een belangrijke rol tijdens de opleiding.

Ook loop je stage in het derde leerjaar. Je werkt dan in een bedrijf mee en je leert het vak in de praktijk. Zo doe je werkervaring op.

Deze opleiding wordt aangeboden in Breda en Roosendaal. Als een opleiding op een van deze locaties niet doorgaat, bespreken we de mogelijkheden met je. Je kunt dan starten op een andere locatie of met een andere opleiding.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Bijna elk bedrijf of organisatie heeft een office assistant nodig. Dus je kunt bijna overal aan de slag! Denk aan een bank, ziekenhuis, makelaarskantoor of reclamebureau. 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je je diploma mbo-niveau 3 Office assistant op zak? Dan kun je doorstromen naar een niveau 4 opleiding, bijvoorbeeld Management assistant, Juridisch secretaresse of Medisch secretaresse.

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, kun je op jouw werk meteen gebruiken.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of 
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet.

Volg deze extra vakken

Bij deze opleiding kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit
 • Nederlands 3F
 • Rekenen 3F
 • Verdieping Software
 • Engels A2/B1
 • Engels B1/B2
 • Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs
 • Duits A2/B1 in het beroepsonderwijs
 • Spaans A1/A2 in het beroepsonderwijs

Leslocaties

Als een opleiding op een van deze locaties niet doorgaat, bespreken we de mogelijkheden met je. Je kunt dan starten op een andere locatie of met een andere opleiding.

Breda

Leerwegen
 • BBL
 • BOL

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2021-2022 (BOL) € 608,-*
schooljaar 2021-2022 (BBL niveau 3 en 4) € 306,-*

* De overheid heeft door het coronavirus het wettelijk cursusgeld voor schooljaar 2021-2022 gehalveerd. Het lesgeld- of cursusgeld wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle (niet)opleidingsgebonden schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleidingsgebonden schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Laptop specificatie

Bij de aanschaf van een laptop stellen we op de Wilhelminasingel 33, Breda de volgende laptop eisen.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.