Medewerker productpresentatie Bergen op Zoom

Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Niveau 2
Crebo 25211

In het kort

Sta jij wel eens stil voor een winkeletalage, omdat je de inrichting zo mooi vindt? Of vraag je je af hoe je theaterdecors maakt? Met de opleiding medewerker productpresentatie zet jij een product perfect in de schijnwerpers. Jij weet straks alles van ontwerpen en trendy materialen. Zo bepaal jij de sfeer in etalages, beursstands of theaterdecors.

Downloads

Alle details


Is de opleiding medewerker productpresentatie iets voor jou?

De medewerker productpresentatie is niet alleen creatief, maar is ook praktisch. Je hebt een passie voor styling en vormgeving en je leert graag welke sfeer je moet neerzetten bij welk product. Soms werk je met andere ontwerpers, maar je vindt het ook niet erg om alleen te werken. Je houdt ervan om écht iets moois neer te zetten!

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding medewerker productpresentatie maak je schoolopdrachten, krijg je theorie en loop je stage bij minimaal 2 stageadressen. Je leert hoe het is om bij een bedrijf te werken en je zoekt creatieve oplossingen voor styling en vormgeving.  

Je maakt verschillende ontwerpen voor je productpresentaties. Wat je dan doet: 

 • Uitzoeken of zelf maken van decoraties
 • Ruimtes inrichten (bijvoorbeeld een etalage)
 • Producten etaleren en presenteren 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Je kunt als medewerker  productpresentatie aan de slag met de vormgeving, inrichting en styling van: 

 • Winkels 
 • Theaters 
 • Beurzen

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je je diploma mbo-niveau 2 Medewerker productpresentatie op zak? Dan kun je doorstromen naar de studie Vormgever, mbo niveau 3. 

Leerweg

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma behaald (voorheen lbo, vbo of mavo), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen, of
 • Je hebt een diploma van de entreeopleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen.

Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding medewerker productpresentatie kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

 • Duurzaamheid in het beroep B
 • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2)

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2020-2021 (BOL) € 1.202,-

* Het lesgeld- of cursusgeld wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle (niet)opleidingsgebonden schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleidingsgebonden schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.