Manager transport en logistiek Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25379

In het kort

Je houdt ervan om allerlei zaken te regelen rond de ontvangst, opslag en het vervoer van goederen. Daarnaast ben je een kei in overzicht houden. Tijdens de opleiding manager transport en logistiek leer je leiding te geven aan een aantal collega’s. Ook leer je alles over je personele verantwoordelijkheden. Je adviseert het management met jouw kennis over transport- en opslag(kosten).

Downloads

Alle details


Is de opleiding logistiek supervisor iets voor jou?

Als manager transport en logistiek begeleid je de uitvoering van werk. Dit combineer je met je verantwoordelijkheden voor je collega’s. Je bent energiek en houdt van actie. De transport en logistiek verandert razendsnel. Dus het is belangrijk dat je de juiste digitale vaardigheden hebt, om hierin mee te kunnen draaien. Je hebt een servicegerichte houding. Maar je houdt goed de balans tussen de kosten en opbrengsten.

Als manager transport en logistiek ben je flexibel. Je toont initiatief als je vindt dat iets beter kan. Je kunt goed improviseren als er onverwachte dingengebeuren. Je denkt in oplossingen. Je kunt je uitstekend uitdrukken; zowel mondeling als schriftelijk.En niet onbelangrijk, je kunt tegen stress. Daarnaast heb je als manager transport en logistiek een duidelijk beeld van de rol van jouw afdeling binnen de gehele organisatie.  

Tijdens de opleiding

Je wordt opgeleid voor de meest moderne en flexibele organisaties. Je leert om verantwoording te nemen. En om met mens en techniek om te gaan. Daarbij is de studie internationaal georiënteerd. Daarom leer je Engels als tweede taal. Je leert alles over: 

 • Logistieke processen 
 • Managementtaken 
 • Personeelsbeleid 
 • Duurzaamheid 
 • Techniek 
 • Ondernemersvaardigheden 

Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, Frans, rekenen en loopbaan en burgerschap. 

Stage

Het eerste leerjaar bevat een lintstage, dit houdt in 1 dag in de week stage en de andere 4 dagen kom je naar school. In het tweede en derde leerjaar staan er ook blokstages in het programma.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Als logistiek supervisor werk je in een magazijn en voer je je werkzaamheden in alle branches en sectoren uit. Je kunt bijvoorbeeld werken bij: 

 • Productiebedrijven 
 • Groothandels
 • Im- en exporteurs 
 • Distributiecentra 
 • Grote winkelketens (non-food) 
 • Grote supermarktketens (food) 
 • Schiphol 
 • Defensie

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je je diploma mbo-niveau 4 Logistiek Supervisor op zak? Dan kun je doorstromen richting Associate Degree of hbo in een logistieke richting, bijvoorbeeld: 

 • Avans Roosendaal -  2 jarig traject associate degree 
 • BUAS Breda - 4 jarige master opleidingen logistiek

Leerweg

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen.

Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
jaar 2020-2021 (BOL) € 1.202,-

* Het lesgeld- of cursusgeld wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het les- of cursusgeld is een bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle (niet)opleidingsgebonden schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleidingsgerichte schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor de mbo-opleiding zijn?

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers.

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.