You are here:

Medewerker ICT support Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom

Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Beperkt aantal beschikbare plaatsen 76
Niveau 2
Crebo 25607

In het kort

Jij sleutelt thuis al aan hardware en software of je bent gewoon erg geïnteresseerd in ICT. Tijdens de opleiding medewerker ICT Support leer jij hoe je mensen bij bedrijven helpt met hun computerprogramma’s. Crasht er een laptop? Dan komen ze naar jou toe. Je krijgt een goed gevoel als alle systemen werken en je de ICT-problemen kunt oplossen.

Downloads

Alle details


Is de opleiding medewerker ICT support iets voor jou?

Jij als medewerker ICT Support vindt het leuk om mensen in grote of kleine organisaties te helpen met hun ICT. Zo kunnen zij namelijk hun werk goed doen. Je komt bij bedrijven om te helpen bij het installeren en onderhouden van hardware en software. In je werk ontmoet je veel verschillende mensen; van medewerkers in de kantoortuin tot het management. Jij ondersteunt deze gebruikers en sleutelt aan de computerprogramma’s.

Wat voor type ben je?

 • Goed met collega’s en klanten kan omgaan
 • Goed kan samenwerken
 • Nauwkeurig werkt
 • Flexibel kan omgaan met verschillende werkomstandigheden
 • Kwaliteit belangrijk vindt in zijn werk
 • Denkt in oplossingen

Wat leer je tijdens de opleiding?

Installeren en onderhouden van hardware, software en verbindingen, gebruiksklaar maken van systemen, behandelen van incidentmeldingen, oplossen en/of escaleren van incidenten, Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. 

Tijdens deze voltijdstudie (BOL) tot medewerker ICT Support loop je stage. In het tweede jaar doe je 2 periodes een afstudeerstage van 4 dagen in de week. Je gaat dan 1 dag in de week naar school. Tijdens je stages leer je wat ‘vakmanschap’ is en je ervaart de normen en waarden die bij dit beroep een rol spelen.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na je studie kun je als medewerker ICT onder andere aan de slag bij:

 • ICT-dienstverlenende bedrijven
 • Bedrijven in de media
 • Bedrijven met een ICT- en media-afdeling

Doorstuderen? Dat doe je zo:

Heb je je mbo-niveau 2 Medewerker ICT op zak? Dan kun je doorstromen naar mbo niveau 3, Medewerker beheer ICT.

Leerwegen

BOL

Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

Voor deze opleiding geldt dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Voor de bol-opleiding Medewerker ICT support in Breda zijn er 36 plaatsen beschikbaar, voor de bol-opleiding Medewerker ICT support in Roosendaal zijn er 22 plaatsen beschikbaar. Op volgorde van datum van aanmelding worden de plaatsen ingevuld. Meld je daarom op tijd aan!

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

 • Je hebt een vmbo-diploma behaald (voorheen lbo, vbo of mavo), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen, of
 • Je hebt een diploma van de entreeopleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet.

Bij de opleiding Medewerker ICT kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

 • Digitale vaardigheden basis
 • Engels A2/B1
 • Verdieping software
 • 3D Print support
 • Basis Web development

Stage lopen

Vanuit deze opleiding werken wij samen met verschillende erkende leerbedrijven. Een stageplaats vind je op www.stagemarkt.nl.

Stage of werkplek aanbieden

Ben jij als erkend leerbedrijf op zoek naar een stagiair(e) van deze opleiding? Laat het ons weten.

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Voor deze opleiding geldt dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn:

 • In Breda zijn er geen plaatsen meer beschikbaar
 • In Roosendaal zijn er geen plaatsen meer beschikbaar, na aanmelding word je op een wachtlijst geplaatst
 • In Bergen op Zoom zijn er geen plaatsen meer beschikbaar, na aanmelding word je op een wachtlijst geplaatst


  Bij aanmelding wordt je op de wachtlijst gezet. Op volgorde van datum van aanmelding worden de plaatsen ingevuld. Meld je daarom op tijd aan!

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Medewerker ICT support, Breda, BOL
Medewerker ICT support, Roosendaal, BOL
Medewerker ICT support, Bergen op Zoom, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.