You are here:

Expert IT systems and devices Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom

Leerweg BOL, BBL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25606

In het kort

Tijdens de opleiding expert IT systems and devices leer jij hoe je systemen bij bedrijven en instellingen beheert en onderhoudt. Bovendien leer je hoe je netwerken voor bedrijven in de mediabranche ontwikkelt en beveiligt.

Downloads

Alle details


Is de opleiding Expert IT systems and devices iets voor jou?

Tijdens de opleiding expert IT systems and devices leer jij hoe je systemen bij bedrijven en instellingen beheert en onderhoudt. Bovendien leer je hoe je netwerken voor bedrijven in de mediabranche ontwikkelt en beveiligt.

Wat voor type ben je?

 • Je kan goed samenwerken
 • werkt nauwkeurig 
 • Je kan flexibel omgaan met verschillende werkomstandigheden
 • Denkt in oplossingen

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding expert IT systems and devices leer jij hoe je systemen bij bedrijven en instellingen beheert en onderhoudt. Hebben medewerkers ICT-problemen? Jij bent straks dan de persoon waar zij bij aankloppen. Geen probleem, je helpt ze graag. Ook adviseer jij als ICT-expert het management van de organisatie over hoe zij hun systemen het beste inrichten.

Bovendien leer je hoe je netwerken voor bedrijven ontwikkelt en beveiligt. Voorbeelden van je klanten zijn organisaties waar iPhones of gamecomputers worden gemaakt, of av-productiebedrijven. Als techneut adviseer jij ze over netwerken en beheer je de systemen. Je bent ook bezig met nieuwe ontwikkelingen op het gebied IOT en cybersecurity. Je bent een echte specialist!

Je kunt tijdens je opleiding expert IT systems and devices verschillende certificaten behalen:

 • Microsoft
 • Cisco
 • Itil

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Na je studie kun je als ICT-beheerder onder andere aan de slag bij:

 • ICT-dienstverlenende bedrijven
 • Bedrijven in de media
 • Bedrijven met een ICT- en media-afdeling

Doorstuderen? Dat doe je zo
Studeer je na je diploma Expert IT systems and devices liever nog even door? Kijk dan eens naar een hbo-studie in informatica, webdesign of GEO-ICT.

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, kun je op jouw werk meteen gebruiken.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen.

Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding expert IT systems and devices kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

 • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 3 en 4)
 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Voorbereiding HBO wiskunde voor de techniek
 • Inleiding geo-informatie

Leslocaties

Bij een beperkt aantal studenten kunnen de lessen op de andere locatie worden gegeven dan waarvoor aangemeld.

Breda

Leerwegen
 • BOL
 • BBL

Roosendaal

Leerwegen
 • BOL

Bergen op Zoom

Leerwegen
 • BBL

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, dient lesgeld te betalen. Voor het schooljaar 2019-2020 is het lesgeld voor BOL studenten: € 1.168,- en het cursusgeld voor BBL-studenten € 588,-.

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleidingsgebonden leermiddelen. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Wettelijke bijdrage

Leerjaar 1 2 3
Lesgeld 2018-2019 (BOL) vanaf 18 jr €1.168,- €1.168,- €1.168,-
Wettelijk cursusgeld 2018-2019 (BBL) vanaf 18 jr €588,- €588,- €588,-

*U ontvangt de rekening van de school.
*Wettelijk cursusgeld moet betaald worden wanneer de student op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder is en een BBL-opleiding volgt. Cursusgeld dat in rekening gebracht wordt, moet altijd betaald worden. Dit geldt ook als de student het College voortijdig verlaat (na 1 oktober 2019) of als hij/zij alleen het praktijkgedeelte (BPV) doet.

Opleidingsgebonden schoolkosten

Leerjaar 1 2 3
Licentie rekenen €41,74 €41,74 €41,74
Licentie Taal €69,74 €69,74 €69,74
NASK licentie €10,- €10,- €10,-
SPL licentie €75,95 €75,95 €75,95
Netwerken met Packet Tracer (BOL)     €34,95
Netwerken met Packet Tracer (BBL)   €35,94 €35,94
De servicedesk      
Er wordt een laptop aanbevolen zie leermid.lijst voor
specificaties (prijs is vanaf prijs)
€600,- €600,- €600,-

*U ontvangt de rekening van boekhandel/leverancier.
*Vermelde prijzen zijn richtprijzen.

Niet-opleidingsgebonden schoolkosten

Leerjaar 1 2 2
Kluishuur via Studers niet verplicht €19,- €19,- €19,-

*U ontvangt de rekening van Boekhandel/Leverancier.
*Vermelde prijzen zijn richtprijzen.

Keuzedelen

Leerjaar 1 2 3
K0044 | Geo-Ict   gratis gratis
K0023 | digitale vaardigheden gevorderd €74,80 €74,80 €74,80
K0165 | ondernemerschap MBO gratis  gratis  gratis
K0072 | ondernemend gedrag (BBL) €32,85 €32,85 €32,85
K0125 | voorbereiding HBO €32,85 €32,85 €32,85
K0400 | security in systemen en netwerken 1 €33,20 €33,20 €33,20
K 0444| security in systemen en netwerken 2 gratis gratis gratis

*U ontvangt de rekening van: boekhandel/leverancier.
*De kosten voor keuzedelen zijn afhankelijk van de configuratiekeuze van de individuele student. Binnen het aanbod zijn er ook kosteloze keuzedelen beschikbaar.

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers.

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.