Medewerker human resource management (HRM) Breda, Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25146

In het kort

Als medewerker human resource management houd je je bezig met alles wat met personeel te maken heeft. Van nieuwe medewerkers zoeken tot salarissen overmaken, alles komt aan bod. Vind je het leuk om dingen uit te zoeken, met computers en met mensen te werken en dingen te regelen? Wat dacht je dan van de opleiding medewerker human resource management (HRM)?

Downloads

Alle details


Is de opleiding medewerker human resource management (HRM) iets voor jou?

Als medewerker human resource management (HRM) ken je alle regels en wetten op het gebied van personeel en werk. Nieuwe medewerkers zoeken en aannemen, salarissen overmaken en contracten opstellen. Maar ook vakantiedagen bijhouden en helpen wanneer er problemen zijn. Je werkt veel met de computer en je bent goed in dingen uitzoeken en regelen. In dit vak is het belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan. Je kunt je inleven in de ander en je weet hoe je moet samenwerken. 

Tijdens de opleiding

Tijdens deze opleiding krijg je te maken met alle regels en wetten op het gebied van personeel. Denk aan arbeidsrecht, de arbeidsmarkt, re-integratie en personeelswerk. Je leert hoe je dossiers opbouwt en hoe je deze bijhoudt. In dit werk heb je veel gesprekken met medewerkers, dus gesprekstechnieken oefen je ook. 

Je krijgt ook algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap. 

Naast theoretische lessen is er ook veel ruimte voor leren in de praktijk. Zo zijn er vaardigheidslessen en doe je projecten in groepjes. Ook zijn er workshops, trainingen, gastsprekers en bedrijfsbezoeken. Je leert de werkzaamheden zoals je die ook later zal gaan uitvoeren. Hiervoor hebben we een speciaal digitaal programma.  

Je start de opleiding Juridisch-administratieve beroepen. Halverwege leerjaar 2 kies je een profiel:  

 • Juridisch-administratief dienstverlener (JAD)  
 • Medewerker human resource management (medewerker HRM) 

Stage

Je loopt het laatste jaar stage in de richting die je hebt gekozen. Hier leer je alle taken zelfstandig uit te voeren. Om te laten zien dat je alle taken kunt uitvoeren, leg je aan het einde van de stage een proeve van bekwaamheid af. Deze proeve is (onderdeel van) het officiële eindexamen van de opleiding. 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Als human resource manager kun je bij elke organisatie met personeel aan de slag. Klein, groot, commercieel of niet commercieel. Je werkt op de afdeling HRM of Personeelszaken. Een baan op het gebied van re-integratie of bij een uitzendbureau is ook mogelijk. 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je je diploma mbo-niveau 4 Human Resource Management op zak? Dan kun je doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld Recht, Sociaal Juridische Dienstverlening, Personeelsstudies, Bestuurskunde/Overheids- management, Management-Economie-Recht (MER).

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of 
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) , of 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding Medewerker Human Resource Management (HRM) kun je onder andere deze keuzedelen volgen: 

 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Internationalisering en Internationaal recht
 • Onderzoek en Beleid
 • Verdieping Sociale Zekerheid
 • Algemene economie
 • Engels B1/B2

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2021-2022 (BOL) € 608,-*

* De overheid heeft door het coronavirus het wettelijk cursusgeld voor schooljaar 2021-2022 gehalveerd. Het lesgeld- of cursusgeld wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle (niet)opleidingsgebonden schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleidingsgebonden schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.