Leidinggevende international hospitality Bergen op Zoom, Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 26008

In het kort

Werken in een internationale omgeving, met gasten vanuit de hele wereld. Nieuwe mensen leren kennen en gasten een geweldige tijd bezorgen. Tijdens de opleiding leer je leiderschaps- en managementvaardigheden en alles over gastvrijheid. Buitenlandse talen zijn voor jou geen probleem of je wilt ze graag beter leren spreken.

Downloads

Alle details


Is de opleiding leidinggevende international hospitality iets voor jou?

Jij houdt ervan om het gasten naar hun zin te maken. Gasten vanuit de hele wereld. Interesse in andere culturen heb je zeker. Tijdens de opleiding leer je leiderschaps- en managementvaardigheden, zodat je later de leiding kunt nemen en echt het verschil kunt maken voor gasten. Verder leer je meer over gastvrijheid, effectief communiceren en marketing. Buitenlandse talen zijn voor jou geen probleem of je wilt ze graag beter leren spreken.

Tijdens de opleiding

Je krijgt een praktijkgerichte, afwisselende en brede opleiding op recreatief gebied. Meestal heb je stages en excursies in een internationale omgeving waarbij je enorm veel verschillende mensen ontmoet. Je bezorgt op één van de vele campings kinderen en hun ouders een top vakantie. Denk hierbij aan het verzorgen van een animatieprogramma of receptiewerkzaamheden.

Andere leuke leermomenten zijn:

 • Leuke stages in binnen- en buitenland
 • Wekelijkse praktijkdagen
 • Introkamp en trainingsweken
 • Projecten van echte opdrachtgevers

Na je opleiding

Na het volgen van deze opleiding ben je een specialist op het gebied van Entertainment en Front Office. Met deze kennis kun je later voor veel functies in aanmerking komen. In eerste instantie bij Vacansoleil. Je beschikt over sociale en communicatieve vaardigheden, je bent zelfstandig en je spreekt meerdere talen. Kortom, de wereld ligt aan jouw voeten!

Hier kun je gaan werken
Je toekomstige job is in de toerismebranche in binnen- of buitenland. Dankzij jouw uitgebreide praktijkervaring heb je vanaf het begin een brede basis én een stevig cv. Zo ben je bij verschillende bedrijven/organisaties inzetbaar, waaronder een:

 • (internationale) hotels
 • Evenementenbureaus
 • Vergader- / congrescentra
 • Receptie / frontoffice van (internationale) bedrijven

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je je diploma mbo-niveau 4 leidinggevende international hospitality op zak? Dan kun je doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld:

 • Toerisme en Management
 • Toerisme en Vrijetijdsmanagement
 • Event Management
 • Sports & Leisure
 • Talenstudies
 • Diverse andere opleidingen

Leerweg

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

De opleiding leidinggevende leisure en hospitality duurt 3 jaar en is te volgen via de beroepsopleidende leerweg (bol).

Het kan in bijzondere gevallen zijn dat een bepaalde opleiding of opleidingsplaats niet van start gaat vanwege een te klein aantal aanmeldingen. Binnen Curio behoud je dan je plaatsingsrecht voor een andere vestigingsplaats of een aanverwante vervangende opleiding. In dat geval gaan we tijdig met je in gesprek om een oplossing te vinden.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen.

Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding leidinggevende international hospitality kun je onder andere deze keuzedelen volgen: 

 • Duurzaamheid
 • Internationaal I: overbruggen (interculturele) diversiteit
 • Voorbereiding hbo
 • Standplaatshost

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Leidinggevende international hospitality, Bergen op Zoom, BOL
Leidinggevende international hospitality, Breda, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

 

 

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.