Allround medewerker facilitaire dienstverlening Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 3
Crebo 25609

In het kort

Ben jij een regelaar? Vind jij het leuk om voor anderen klaar te staan? Je werkt samen met je team om ervoor te zorgen dat alles in het bedrijf werkt. Dan is deze mbo-opleiding allround medewerker facilitaire dienstverlening iets voor jou.  

Downloads

Alle details


Is de opleiding Allround medewerker facilitaire dienstverlening iets voor jou?

Werken in de facilitaire dienstverlening vraagt steeds veel aandacht. Jij hebt oog voor kleine en grote dingen in en om een gebouw. Maar je bent je ook bewust van het belang van de organisatie. Goede dienstverlening staat bovenaan. Er kunnen steeds onverwachte dingen gebeuren. Daarom moet je proactief zijn.

Je moet ook goed inzien welke dingen het belangrijkste zijn en dus als eerste moeten worden aangepakt. Je bent flexibel. Je kunt snel schakelen van de ene klus of plek in het gebouw naar de andere. De tevredenheid van de klant staat steeds voorop.  

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Na je opleiding allround medewerker facilitaire dienstverlening kun je gaan werken bij organisaties als zorg- of onderwijsinstellingen en woningbouwcorporaties. Bij facilitaire aanbieders, zakelijke dienstverleners, sport- en recreatieaccommodaties of fabrieken. Je bent vaak overal in en om het gebouw te vinden. Je zorgt samen met je collega’s ervoor dat bezoekers en medewerkers vriendelijk worden ontvangen. Maar ook dat alle materialen en apparatuur in het gebouw voldoende beschikbaar zijn en goed werken. De klant staat voortdurend centraal. Dat zijn mensen van buiten, maar ook alle medewerkers van je organisatie. Andere werkzaamheden zijn het regelen van bijeenkomsten, verhelpen van (ver)storingen en catering. Je kunt te maken krijgen met buitenlandse klanten. Het is dus belangrijk dat je goed Engels spreekt. 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je je diploma mbo-niveau 3 allround medewerker facilitaire dienstverlening op zak? Dan kun je doorstromen naar niveau 4.

Leerweg

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen.

Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers.

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Allround medewerker facilitaire dienstverlening, Breda, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.