Coördinator beveiliging Breda

Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Niveau 3
Crebo 25408

In het kort

Als coördinator beveiliging zorg je ervoor dat de plek waar jij bent veilig is en blijft. Het is jouw taak om beveiligers zo goed mogelijk aan te sturen en zelf mee te helpen als dat nodig is. Ben jij fit, stressbestendig en kun je het goede voorbeeld geven? Dan is de opleiding Coördinator beveiliging iets voor jou.

Downloads

Alle details


Is de opleiding coördinator beveiliging iets voor jou?

Als coördinator beveiliging zorg je ervoor dat al het beveiligingswerk goed verloopt. Je geeft leiding aan beveiligers en regelt de dagelijkse gang van zaken. Je maakt planningen en roosters, lost problemen op, verdeelt de taken en maakt beveiligingsplannen. Je treedt zelf ook op als er iets gebeurt. En dan weet je precies wat je moet doen. Je maakt verslagen voor het management waarin staat wat er allemaal is gebeurd.

Om dit allemaal te kunnen doen is het belangrijk dat je besluiten kunt nemen, goed kunt samenwerken en met druk kunt omgaan. Verder ben je flexibel en heb je verantwoordelijkheidsgevoel.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Om je nog makkelijker te kunnen aanmelden adviseren we je om de speciaal voor jou georganiseerde voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen. De voorlichtingsdagen staan gepland op:

Open avond 17.00-20.00 uur donderdag 12 maart 2020
Voorlichting (45 min) om 17.15, 18.15 en 19.15 uur.

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op onze locatie Terheijdenseweg414 in Breda. Om aanwezig te zijn bij een voorlichtingsbijeenkomst, dien je je aan te melden door een mail te sturen aan vcstip@curio.nl.

Vermeld in de mail:

 • Je naam
 • Je geboortedatum
 • Welke opleiding je nu volgt
 • Voor welke voorlichtingsbijeenkomst je jezelf aanmeldt

Nadat we je mail hebben ontvangen, sturen we je een bevestiging.

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding coördinator beveiliging leer je gebouwen beveiligen, rapporteren en veilig werken. Ook leer je leidinggeven en roosters en planningen maken. Ook gaan we in op gespreksvaardigheden en sociale vaardigheden. Na de opleiding weet je ook omgaan met vertrouwelijke informatie en je leert welke zaken voorrang hebben.

Het eerste jaar word je opgeleid tot regulier beveiliger. Het tweede jaar staat in het teken van de coördinator opleiding.

Je hebt een coördinerende functie bij een beveiligingsstage.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Als beveiliger kun je bij allerlei soorten bedrijven en organisaties aan de slag. Denk aan winkels, luchthavens, evenementen. Ook kun je bij de alarmcentrale, Defensie of de overheid gaan werken.  

Doorstuderen? Dat doe je zo

Heb je je diploma mbo-niveau 3 Coördinator beveiliging op zak? Dan kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 4.

Leerweg

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Toelating

Voor deze opleiding geldt dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Voor de BOL-opleiding Coördinator Beveiliging zijn 21 plaatsen beschikbaar. Op volgorde van datum van aanmelding worden de plaatsen ingevuld. Meld je daarom op tijd aan!

Dit zijn de minimale toelatingseisen: 

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.
 • In oktober van het tweede jaar van de opleiding ben je tenminste achttien jaar (i.v.m. stage).

Op het moment dat je stage gaat lopen, moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overleggen.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen.

Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet.

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding coördinator beveiliger kun je onder andere deze keuzedelen volgen: 

 • Digitale vaardigheden basis
 • Proactief beveiligen
 • Cameratoezicht
 • Weerbaarheid

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, dient lesgeld te betalen. Voor het schooljaar 2019-2020 is het lesgeld voor BOL studenten: € 1.168,- en het cursusgeld voor BBL-studenten € 588,-.

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleidingsgebonden leermiddelen. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Wettelijke bijdrage

Leerjaar 1 2
Lesgeld 2019-2020 (BOL) vanaf 18 jr €1.168,- €1.168,-

*U ontvangt de rekening van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs).
*Lesgeld moet betaald worden wanneer de student op 1 augustus 2019 18 jaar of ouder is en een BOL-opleiding volgt. Het lesgeld betaalt u aan DUO. U ontvangt hiervoor een factuur/acceptgirokaart.
DUO Infolijn: 050-599 77 55, bereikbaar op werkdagen van 09:00-17:00 uur. Website: www.duo.nl

Opleidingsgebonden schoolkosten

Leerjaar 1 2
Leermiddelen Beveiliging €186,50  €165,-

*U ontvangt de rekening van Boekhandel/Leverancier.
*Vermelde prijzen zijn richtprijzen.

Niet-opleidingsgebonden schoolkosten

Leerjaar 1 2
Projectdag(en) (introdag(en), eindactiviteit, projectweek) €150,-  €15,-

*U ontvangt de rekening van de school.
*Facturatie vindt plaats afhankelijk van deelname/afname.

Keuzedelen

Leerjaar 1 2
Leermiddelen keuzedeel Weerbaarheid (boek en e-learning Explain) €43,50  
Leermiddelen keuzedeel Pro-actief beveiligen / camara toezicht (boek en e-learning Explain)   €43,50

*U ontvangt de rekening van: Boekhandel/Leverancier.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.