Medewerker (financiële) administratie Breda, Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Beperkt aantal beschikbare plaatsen 36
Niveau 2
Crebo 25149

In het kort

Ben jij altijd heel precies? Houd je van overzicht? Vind je het leuk om met de computer te werken? Dan is de opleiding medewerker (financiële) administratie vast iets voor jou. Als medewerker (financiële) administratie houd je de boekhouding van een bedrijf bij. Zo weet het bedrijf waar je voor werkt altijd wat de financiële situatie is.

Downloads

Alle details


Is de opleiding medewerker (finaciële) administratie iets voor jou?

Als medewerker (financiële) administratie houd je de boekhouding van een bedrijf bij. Je maakt bijvoorbeeld facturen en je voert deze in het systeem in. Je zorgt er ook voor dat alle gegevens altijd terug te vinden zijn in de boeken. Dat is namelijk nodig voor de belastingdienst. Je ontvangt bezoekers, voert telefoongesprekken, houdt de administratie en de agenda’s bij, regelt vergaderruimtes en verzorgt de post. Je voert financiële gegevens in het systeem in en je controleert deze gegevens.  

Om dit allemaal te kunnen doen is het belangrijk dat je zorgvuldig bent. Ook moet je het overzicht kunnen bewaren en onder druk kunnen werken. Wanneer het heel druk is, weet je welke zaken je het eerst moet aanpakken. Je hebt regelmatig contact met je leidinggevende en met collega’s. Zowel van je eigen afdeling als van andere afdelingen. Je kunt goed samenwerken en je vindt het leuk om met computers bezig te zijn. 

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding leer je hoe je met computers, programma’s en administratieve systemen werkt. Ook leer je de post te verzorgen en wat je moet controleren als goederen worden geleverd. Verder houd je je bezig met het invoeren van administratieve en financiële gegevens. Ook controleer je boekingsstukken. 

Je krijgt ook algemene vakken als Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap. 

Op school proberen we je zoveel mogelijk in de praktijk te leren. Je krijgt dus niet alleen maar theorielessen. Ook presentaties, gastlessen, praktijkbezoek, werkstukken, excursies en samenwerking spelen een belangrijke rol. Verder kun je verschillende certificaten halen, zoals computervaardigheid en typevaardigheid. Je kunt deze niveau-2 opleiding ook versneld in 1,5 jaar afronden.  

Stage

Tijdens de opleiding loop je 3 keer een periode van ongeveer weken stage. Eén keer aan het einde van leerjaar 1 en keer in leerjaar 2. In leerjaar 1 helpen we je bij de stagevoorbereiding. We helpen je zoeken naar een stageplaats, bij het solliciteren en bij het stagegesprek. 

Studietempo

Met een basisberoepsgericht diploma is het mogelijk, in bepaalde situaties, de opleiding in één jaar af te ronden op de vestiging Breda. Deze mogelijkheid wordt tijdens de intake besproken.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Als administratief medewerker kun je aan de slag op de financiële afdeling van veel verschillende bedrijven of instellingen.  

Doorstuderen? Dat doe je zo

Heb je je diploma mbo-niveau 2 Medewerker (financiële) administratie  op zak? Dan kun je doorstromen naar niveau 3, bijvoorbeeld Financieel administratief medewerker. 

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Zo word je toegelaten

Voor de BOL opleiding Medewerker (financiële) administratie in Breda zijn er samen met de BOL opleiding Medewerker secretariaat en receptie maar 36 plaatsen beschikbaar. Wacht daarom niet te lang en meld je op tijd aan.

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma behaald (voorheen lbo, vbo of mavo), of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen, of
  • Je hebt een diploma van de entreeopleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding medewerker (financiële) administratie kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

  • Digitale vaardigheden basis
  • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2)
  • Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2021-2022 (BOL) € 608,-*

* De overheid heeft door het coronavirus het wettelijk cursusgeld voor schooljaar 2021-2022 gehalveerd. Het lesgeld- of cursusgeld wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle (niet)opleidingsgebonden schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor (niet) opleidingsgebonden schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Voor de BOL opleiding Medewerker (financiële) administratie in Breda zijn er samen met de BOL opleiding Medewerker secretariaat en receptie maar 36 plaatsen beschikbaar. Wacht daarom niet te lang en meld je op tijd aan.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio. 

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.