Mbo online studiekeuze event

Iedereen die nog twijfelt over de studiekeuze kijkt naar het mbo online studiekeuze event.

Presentator Daan Boom (StreetLab) gaat in gesprek met Curio studenten van verschillende opleidingen. In drie rondes vertellen zij je alles over het mbo, over Curio en hoe je het slimste je keuze maakt.

Tussendoor zorgt DJ Jimmy voor de lekkere beats. Heb je al wel je keuze gemaakt? Ook dan kun je het event gerust terugkijken! Net als je ouders of vrienden natuurlijk. Dit event werd live uitgezonden op 18 maart 2021.

Kijk terug

Het programma

1: Hoe maak je je studiekeuze:

 • Wat is er anders nu alles online gaat?
 • Wat maakt Curio anders?
 • Wat is belangrijk bij je studiekeuze?
 • Waarom geen havo maar mbo? 

2: Overgang van voorgezet onderwijs naar mbo:

 • Wat zijn de grootste verschillen? 
 • Hoe ziet een gemiddelde dag eruit op het mbo?
 • Hoeveel uur moet je studeren? 
 • Moet je veel samenwerken met andere studenten ?

3: Een beroepsopleiding:

 • Waaraan merk je dat mbo opleidt voor de praktijk? 
 • BBL/BOL wat is het verschil? 
 • Hoeveel stage loop je en hoe ziet zo’n stage eruit?
 • Werken of doorstuderen? 

Tafelgasten

Cezanne Ruules

Ik ben Cézanne Ruules, 19 jaar oud en doe de opleiding procestechniek operator C bij Curio Nobellaan 50 en zit in het 3de jaar. Daarnaast ben ik voorzitter van de Curio studentenraad. Ik wist eigenlijk eerst niet goed wat voor opleiding ik moest gaan doen en ben naar heel veel opleidingen gaan kijken. Zo ook procestechniek. Techniek vind ik erg interessant, omdat het overal is en het je met één klik op de knop een hele fabriek kunt besturen. Verder ben ik erg creatief en echt een mensenmens, vandaar zit ik ook bij de studentenraad. In de studentenraad leer je veel nieuwe mensen kennen en heb je inspraak op belangrijke onderwerpen. Dit vind ik super leuk.

Sharona Wolff

Ik ben Sharona, ben 15 jaar en woon in Oud Gastel. In mijn vrije tijd speel ik voetbal in een volledig vrouwenelftal. Daarnaast kijk ik graag Netflix en ga ik graag op stap met vriendinnen. Op dit moment zit ik op Curio prinsentuin Oudenbosch en volg ik de kaderberoepsgerichte leerweg. Volgend schooljaar ga ik de bbl-opleiding retail verkoopspecialist bij Curio in Roosendaal doen. Ik vind het leuk om met klanten te werken, mensen te adviseren en te helpen met hun vraag en wensen.

Anouk Van Der Tuuk


Ik ben Anouk van der Tuuk, ik ben 16 jaar en doe de opleiding marketing, communicatie en evenementen bij Curio Wilhelminasingel 33 in Breda. Ik heb voor deze opleiding gekozen na een ingewikkelde middelbare schoolperiode en ben uiteindelijk hier terecht gekomen via open dagen waar ik ontdekte dat plannen, creatief bezig zijn en sociale contacten maken, echt mijn ding was. In mijn vrije tijd rijd ik paard en spendeer ik veel tijd met familie, vrienden en mijn twee hondjes. 

Demi Van Overveld

Ik ben Demi, ben 24 jaar en volg de bbl-opleiding verzorgende IG en maatschappelijke zorg. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik graag met mensen werk en de zorg creatiever wil maken. Ik heb voor een bbl-opleiding gekozen, omdat voordat ik aan de opleiding begon al fulltime werkte. En om weer helemaal terug de banken in te gaan, was geen goede oplossing voor mij geweest. Op deze manier pas ik wat ik op school leer meteen toe in de praktijk. Dat is voor mij ideaal.

Iris Kuijpers

Ik ben iris, 18 jaar en ik volg de opleiding tot gezel stukadoor. Het leukste aan het werk vind ik de decoratieve kant van het vak. Ik heb voor het vak gekozen door aan een techniekdag mee te doen. Ik mocht toen een lijstje van gips maken en ik was meteen verkocht 

Dagmar Perik

Hoi, mijn naam is Dagmar Perik en ik ben 19 jaar oud. Ik heb een grote passie voor koken en fitness. Verder doe ik de opleiding marketing en communicatie in Breda. Ik vind mijn opleiding super leuk omdat ik graag bezig ben met social media, de strategie er achter en het ontwerpen van content. 

Raf Werleman

Laat je nooit vertellen dat je iets niet kan! Ik ben Raf, 27 jaar en voormalig mbo niveau 4 student van Curio (heette toen het Florijn College). Ik volgde de opleiding commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen. Indertijd koos ik voor deze economische opleiding, omdat ik het vak economie super leuk vond en de opleiding zelf was ook interessant. Momenteel ben ik laatstejaars student hbo-Communicatie. Deze opleiding volg ik aan de Avans Hogeschool in Breda. Buiten dit hou ik wel van enige gezelligheid. Ik was voor corona vaak te vinden in het uitgaansleven op festivals en bij de wedstrijden van NAC. Mij werd gevraagd of ik tafelgast wil zijn om jullie het een en ander te vertellen over mijn tijd op het mbo.

Kevin Boeren

Ik ben Kevin, ben 18 jaar oud en volg de ICT-opleiding niveau 2. Ik heb hiervoor bouwkunde gedaan en kwam er achter dat dat het niet helemaal voor mij was. Zodoende ben ik ICT gaan doen. Ik ben al langere tijd geïnteresseerd in technologie en vind het leuk om hier meer over te leren.

Tim Straathof

Ik ben Tim Straathof, 21 jaar oud, en volg de opleiding voor gespecialiseerd kok niveau 4 aan de Cas Spijkers Academie in Breda. Ik zit momenteel in mijn 2de jaar. Voor deze bbl-opleiding werk ik als leerling bij restaurant Zilte (met 3 sterren) in Antwerpen.

Met optredens van DJ Jimmy

Mijn naam is Jimmy van Zijp ook wel “DJ Jimmy” genoemd. Ik ben 19 jaar, en ik volg de opleiding podium- en evenemententechniek bij Curio. Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik het leuk vind om mijn passie en werk te delen met het publiek. De voorbereiding, kijken wat ik live kan toepassen en dan het enthousiasme van het publiek. En daarop weer in te spelen, dat vind ik geweldig! 

Ik ben geïnspireerd om dit vak te gaan doen, door mijn eigen DJ-carrière. Dat zit zo. Ik ben met mijn dj drive-in gestart in 2012, toen had ik mijn eerste dj set al. Na heel veel oefenen, ging ik vervolgens bij familie en vrienden op verjaardagsfeestjes draaien,. Dat vonden mensen leuk, het sloeg aan. 

Vervolgens ging ik groep 8 fuiven draaien, schoolfeesten, bruiloften, een klein festival, en sinds vorig jaar draai ik bijna elke week in een feestcafé. 

Door corona is het allemaal een stuk rustiger, en hoop dan ook weer snel aan de slag te gaan, zowel als dj, als met stage of werk in de evenementenbranche. Wat de toekomst betreft, ik weet al zeker wat ik wil. Uiteindelijk een eigen bedrijf in licht en geluid, en als freelancer aan het werk gaan in deze branche.

Still Mbo Studiekeuze Event