Software developer Breda, Roosendaal

Leerweg BOL, BBL
Duur 4 jaar
Niveau 4
Crebo 25604

In het kort

Tijdens de opleiding software developer leer jij alles over apps en programmeren. Ben jij straks die professional met kennis van C#, PHP en Javascript? Je ontwikkelt bijvoorbeeld webbased applicaties, websites, toepassingssoftware en media. Je houdt rekening met de wensen van de klant en je test je apps zelf.

Downloads

Alle details


Is de opleiding Software Developer iets voor jou?

Een software developer is klantgericht en bouwt (onderdelen van) applicaties of software in opdracht van bijvoorbeeld bedrijven. Als software developer ontwerp je in een team en voer je testen uit. Je bent sociaal, maar je kunt ook prima alleen werken. Ook vind je online veiligheid erg belangrijk.

Je leert tijdens de opleiding

Tijdens je opleiding software developer werk je vaak in teams. Je leert samen hoe je projecten opzet om applicaties te ontwikkelen. Ook houd je in de gaten of je apps en software goed blijven werken.

In het eerste jaar leer je vooral de basis van programmeer- en opmaaktalen. In het tweede jaar werk je met frameworks die bedrijven gebruiken, zoals Laravel, Vue, React, Xamarin en Bootstrap.

Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan en burgerschap.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na je opleiding kun je als software devoloper aan de slag bij:

 • ICT- bedrijven
 • Development-bureau’s
 • Software development-bedrijven
 • Software consultancy-ondernemingen

Doorstuderen? Dat doe je zo

Studeer je na je diploma software developer liever nog even door? Kijk dan eens naar een hbo-studie in informatica of webdesign.

BOL/ BBL:

Volg je de bol-opleiding? Dan loop je meerdere keren stage tijdens je studie. Als je voor de bbl-opleiding kiest, werk je vier dagen in de week bij een leerbedrijf. Je gaat dan één dag naar school.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) , of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen.

Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding Software developer kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

 • Digitale vaardigheden voor gevorderden
 • Inleiding GEO-ICT
 • Grafisch ontwerp voor webdevelopment
 • Verdieping software
 • Geo-ICT
 • Mobile application development
 • Frontend development

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239
schooljaar 2022-2023 (BBL niveau 3/4) € 624

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Voor de BBL-opleiding in Breda zijn er geen plaatsen meer beschikbaar. Bij aanmelding wordt je op een wachtlijst geplaatst.

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Software developer, Breda, BBL
Software developer, Breda, BOL
Software developer, Roosendaal, BOL
Software developer, Breda, BOL (start februari 2023)
Software developer, Breda, BBL (start februari 2023)

Februari start

Deze opleiding start ook in februari. Bij het aanmelden zie je dit staan als je jouw opleiding gaat kiezen. Er staat dan (start februari) bij.

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.