You are here:

Horeca, food en hospitality

Mensen heerlijk laten genieten van hun dagje uit. Daar draaien horeca en recreatie om. Dit bereik jij als kok met smakelijke gerechten waar jouw gasten van smullen. Of met jouw gastvrije service die een lach op hun gezicht brengt. Of je zorgt met jouw talent voor organiseren dat mensen een fantastische vakantie hebben. Geef jij gasten een ervaring om nooit meer te vergeten?


Bakkerij

Brood en banket

Niveau 2, 3, 4
Breda
Werkgebieden
  • (Eigen) bakkerij
  • Banketbakkerij
  • Patisserie
  • Boulanger

Klanten die de bakkerij binnenlopen help jij met een glimlach. Je weet dat ze een goed brood kopen. Of een heerlijk stuk taart. Het is een combinatie van luchtig en vullend. Smaakvol en van een goede structuur. Die combinatie krijg je alleen wanneer je alles weet over de ingrediënten en hoe je moet omgaan met de machines. En wanneer je schoon werkt en zelf goede recepten kan bedenken. Jij zorgt ervoor dat klanten bij jouw brood blijven kopen. Dat kan als patissier, boulanger, uitvoerend bakker of leidinggevende. Of begin een eigen bakkerij.

Keuken

Keuken

Niveau 2, 3, 4
Bergen op Zoom, Breda

Als kok kun je mensen een onvergetelijke avond bezorgen. Elke keer als dat lukt heb je een goed gevoel. Je weet precies welke ingrediënten nodig zijn voor een lekker gerecht. Wordt het grillen op de big green egg, stomen of koken? Laat die keuze maar aan jou over. Met jouw creativiteit laat je jouw gasten lekkerbekken. En je kunt na je opleiding doorleren voor zelfstandig werkend of gespecialiseerd kok. Onze opleiding Kok is gekozen als TOP-opleiding door de Keuzegids mbo 2019.

Hospitality Management

Hospitality en management

Niveau 2, 3, 4
Bergen op Zoom, Breda
Werkgebieden
  • Hotels
  • Restaurants
  • Eetcafés
  • Detailhandel
  • Zorg

Kies je voor hospitality en management dan kies je voor gastvrijheid. Jij maakt het gasten graag naar hun zin. En wanneer zij iets vragen, regel jij het. Je leert planningen maken en bent het aanspreekpunt voor de keuken en bediening. De avond verloopt goed en gezellig dankzij jou. Je krijgt training van de allerbeste en ervaart de wereld van events. Dit leer je allemaal in het 1e jaar. Daarna maak jij een keuze uit verschillende opleidingen. Wat het beste bij jou past en waar je goed in bent. Daar ga jij je op focussen de andere jaren.

Travel Leisure

Travel en leisure

Niveau 3, 4
Bergen op Zoom, Breda
Werkgebieden
  • Vakantiepark
  • Hotelreceptie
  • Reisorganisatie
  • Camping
  • Attractiepark

Jouw hart gaat sneller kloppen als je naar het buitenland mag. Of een Nederlands vakantiepark. Werken in toerisme is jouw droom. Combineer te gekke plekken met blije mensen. Gasten op vakantie worden enthousiast van jouw animatieteam. En door jouw gastvrijheid bij de receptie. Je adviseert gasten met plezier over de beste reizen. En welke uitstapjes leuk zijn voor vriendengroepen, stelletjes of een gezin. Leer dit allemaal bij de opleidingen over travel, leisure en hospitality.

Food en Future

Food en future

Niveau 4
Breda
Werkgebieden
  • Voedingscentrum
  • Voedingsadviesbureau
  • Supermarktketen
  • Zorginstelling
  • Ambachtelijke bedrijven op gebied van agro en food

Jij bent dol op eten. Niet dat je belachelijk veel eet of uren achter het fornuis staat. Nee, je wilt weten waar ons voedsel vandaan komt. Is het duurzaam geteeld? Wordt er veilig mee omgegaan? En hoe is de smaakbeleving? Als jij straks het diploma van de opleiding Food en future op zak hebt, ben jij de specialist. Jij adviseert consumenten, bedrijven en scholen. Je bent elke dag ergens anders aan het werk en ook op Facebook en Instagram deel je tips en trends met ons. Van jou leren we hoe we lekker en verantwoord eten.

Facilitair

Facilitair

Niveau 2, 3, 4
Breda, Bergen op Zoom
Werkgebieden
  • Hotels
  • Congressen
  • Scholen
  • Evenementenorganisaties
  • Festivals

Jij weet wanneer de elektricien komt voor onderhoud. Kunt zonder te kijken vertellen hoeveel koffie er nog is. Jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Of het nu gaat om het organiseren van een compleet congres tot de facilitaire dienst van een verzorgingstehuis. Overal waar jij komt, creëer je een fijne werkplek. Wat er ook moet gebeuren, jij regelt het. Op kantoor, school of hotel. Jij praat net zo makkelijk met de directeur als met de schoonmaakster.”