Allround hospitality medewerker Bergen op Zoom, Breda

Leerweg BOL
Duur 3 jaar
Niveau 3
Crebo 25843

In het kort

Gasten welkom heten. Klanten informatie geven. Evenementen organiseren. Jij vindt het leuk om met allerlei mensen te werken. Het liefst uit verschillende landen. Is er een probleem? Dan los jij het op. Dankzij jou hebben gasten het naar hun zin.  

Downloads

Alle details


Is de opleiding allround hospitality medewerker iets voor jou?

Werk jij graag met toeristen? Tijdens evenementen? Of in de horeca? Je ontvangt gasten en je bent behulpzaam. Je praat graag en met iedereen. Vind je het daarnaast ook nog eens leuk om voor een commercieel bedrijf te werken? Dan is de opleiding allround hospitality medewerker iets voor jou.  

Als allround hospitality medewerker kun je goed plannen en organiseren. Je weet precies hoe een gast zich ergens thuis voelt: van ontvangst tot uitzwaaien. Met de opleiding allround hospitality medewerker leer je alles over je gasten. Zodat je ze advies kunt geven en kunt begeleiden. Ook als ze ontevreden zijn. Eigenlijk kun jij straks alle problemen oplossen omdat je goed met mensen om kunt gaan. Waar je ook goed in bent, zijn buitenlandse talen. Welke taal spreek jij straks naast Engels en Nederlands?  

Tijdens de opleiding

Dit leer je tijdens de opleiding:  

 • plannen en organiseren 
 • gasten zich thuis laten voelen 
 • advies geven en begeleiden van gasten 
 • activiteiten plannen en begeleiden 
 • oplossen van problemen 
 • omgaan met ontevreden gasten  
 • hoe je geld verdient in de horeca 
 • horecavaardigheden (bestellingen opnemen, serveren en afruimen) 
 • Engels en een andere taal 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Stage 

Tijdens de opleiding loop je ieder leerjaar stage. Bijvoorbeeld bij een reisorganisatie of vakantiepark. Of bij de VVV of ANWB. Tijdens je stage oefen je wat je geleerd hebt. Bijvoorbeeld door als medewerker te helpen bij de receptie van een hotel of vakantiepark. Of door reizen te verkopen bij een reisbureau. Doe je je stage liever in het buitenland? Dat kan ook. Bijvoorbeeld als reisbegeleider.  

Na je opleiding

Na de opleiding heb je ervaring om een baan te vinden in toerisme. In Nederland, óf in het buitenland. Met jouw ervaring kun je bij verschillende bedrijven aan het werk.

Hier kun je gaan werken
Na de opleiding allround hospitality medewerker werk je hier:  

 • hotels 
 • evenementenbureaus 
 • pretparken 
 • restaurants 
 • campings en vakantieparken 
 • centra voor vergaderingen en bijeenkomsten 
 • receptie van bedrijven 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding allround hospitality medewerker? Dan kun je verder studeren op niveau 4, bijvoorbeeld aan de opleiding leidinggevende international hospitality.

Leerweg

BOL
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met jouw mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou.

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt je mentor hen af en toe uit om te komen praten.

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past.

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, ziekte of ander soort probleem. Ook als deze een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het ondersteuningsteam op school kan je helpen. Kijk voor meer info op Begeleiding en ondersteuning van mbo-studenten bij Curio.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding allround hospitality medewerker kies je uit deze (en meer) keuzedelen: 

 • Digitale vaardigheden gevorderd 
 • Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit 
 • Leidinggeven 
 • Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 3 en 4) 
 • Organisatie interne evenementen 
 • Internationaal I: overbruggen (interculturele) diversiteit 
 • Lean en creatief 

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je dan hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Allround hospitality medewerker, Bergen op Zoom, BOL
Allround hospitality medewerker, Breda, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

 

 

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.