Oriëntatieklas economie (OKE)

Orientatieklas 2

Wat ga ik leren?

Oriëntatieklas economie (OKE)

De Oriëntatieklas economie (OKE) in Breda is een oriëntatiejaar (mbo4) voor leerlingen met een vmbo-diploma of een havo 3/4 overgangsbewijs, die twijfelen over de vervolgopleiding in het mbo in de economische sector. Een jaar lang werk je aan je persoonsvorming: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? De helft van de schoolweek ga je veel op pad: meelopen met andere opleidingen, bedrijven bezoeken en stagelopen. De vakken op school zijn, naast de algemene vakken, communicatie- en digitale vaardigheden, persoonlijk profileren, marketing en ondernemerschap. Voor een aantal keuzedelen kun je vrijstelling aanvragen bij je vervolgopleiding, als je die met een voldoende hebt afgesloten. Na dit traject heb je je examens afgerond voor je startkwalificatie en kun je een gerichte keuze maken voor een passende opleiding.

Werkgebieden
  • Sales
  • Retail
  • Administratie
  • Marketing

Hoe ziet het tussenjaar er uit

Orientatieklas 1

De helft van de week bestaat uit oriëntatie, meelopen met andere opleidingen, gastcolleges en uitzoeken wat je nu echt wilt. In periode 4 ga je stagelopen.

 

Orientatieklas 3

De vakken op school zijn, naast de algemene vakken, communicatie- en digitale vaardigheden, persoonlijk profileren, marketing en ondernemerschap.

Quote 19

Is de Oriëntatieklas Economie misschien wel iets voor jou, maar heb je nog vragen? Stel ze dan via de mail.

Mail jouw vraag
Quote 9

Meld je hier aan voor de oriëntatieklas

Aanmelden
Na het oriëntatiejaar weet je wie je bent, wat je wilt en wat je kan
De oplossing voor twijfelaars