Office management & support specialist Breda

Leerweg BBL, BOL
Duur 3 jaar
Niveau 4
Crebo 25728

In het kort

Tijdens het bellen de agenda bijwerken en tussendoor nog even die mail versturen. Ben jij iemand die met gemak meerdere dingen tegelijk doet? En vind je het leuk om dingen te organiseren? Dan is de opleiding Office management & support specialist echt iets voor jou. Je bent de rechterhand van de directeur of manager. Je zorgt ervoor dat deze goed kan werken. In deze rol ben je een echte regelaar.

Downloads

Alle details


Is de opleiding Office management & support specialist iets voor jou?

Een brief of e-mail schrijven, de agenda bijhouden en afspraken inplannen, vergaderingen, bijeenkomsten en reizen organiseren, planningen maken, offertes beoordelen en de urenregistratie beheren. Soms houd je ook de website en het intranet bij. Als Office management & support specialist neem je de directie veel werk uit handen. Het is belangrijk dat je goed bent in schriftelijke en mondelinge communicatie. Je hebt een open en vriendelijke houding. Je vindt een goede service belangrijk en je richt je op de behoeften van de klant. Verder kun je goed plannen en ben je stressbestendig. Deadlines zijn voor jou geen probleem. Tijdens een vergadering kun je luisteren en tegelijkertijd verslag doen van wat er wordt besproken. Je houdt van afwisseling en kunt meerdere dingen tegelijk.  

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding Office management & support specialist staat plannen en organiseren centraal. Ook leer je teksten opstellen, bewerken en opmaken. Je schrijft e-mails en maakt verslagen van vergaderingen. Verder leer je planningen maken en agenda’s beheren. Hiervoor gebruik je speciale computerprogramma’s. Tijdens de opleiding leer je daarmee werken. Verder leer je hoe je de administratie bijhoudt en hoe je klantcontacten onderhoudt.   

Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap. 

Wat je nog meer leert

Naast de theorie is er veel ruimte voor leren in de praktijk. Gastlessen, praktijkbezoeken en excursies spelen een belangrijke rol tijdens de opleiding.

Ook loop je stage in het derde leerjaar. Je werkt dan in een bedrijf mee en je leert het vak in de praktijk. Zo doe je werkervaring op.  

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Bijna elk bedrijf of organisatie heeft een Office management & support specialist nodig. Dus je kunt bijna overal aan de slag! Denk aan een bank, ziekenhuis, gemeente of bedrijf. 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Heb je je diploma mbo-niveau 4 Office management & support specialist op zak? Dan kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Facilitaire dienstverlening, Toerisme, Officemanagement, Personeelsmanagement, Personeel en Arbeid of PABO. 

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

BBL
Bij een BBL-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, kun je op jouw werk meteen gebruiken.

 

 

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of 
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste drie leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. 

Voor een bbl-opleiding heb je  een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet.

Volg deze extra vakken

Bij deze opleiding kun je onder andere deze keuzedelen volgen:

 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Juridisch secretaresse
 • Ondersteuning bij de uitvoering van diverse HRM processen
 • Voorbereiding HBO
 • Internationaal 2: werken in het buitenland
 • Internationaal 1: overbruggen (interculturele) diversiteit
 • Verdieping Software
 • Engels A2/B1
 • Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs
 • Duits A2/B1 in het beroepsonderwijs
 • Spaans A1/A2 in het beroepsonderwijs

Leslocaties

Als een opleiding op een van deze locaties niet doorgaat, bespreken we de mogelijkheden met je. Je kunt dan starten op een andere locatie of met een andere opleiding.

Breda

Leerwegen
 • BBL
 • BOL

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239
schooljaar 2022-2023 (BBL niveau 3/4) € 624

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Laptop specificatie

Bij de aanschaf van een laptop stellen we op de Wilhelminasingel 33, Breda de volgende laptop eisen.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Office & Management Support Specialist, BBL Breda
Office & Management Support Specialist, BOL Breda

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.