Haarstylist heer Breda, Roosendaal

Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Niveau 3
Crebo 25643

In het kort

Lijk het je leuk om mannen een mooi kapsel aan te meten? Houd je graag de laatste haarmode in de gaten? Dan is de opleiding haarstylist heer echt iets voor jou. Na deze studie werk je als medewerker in een kappersbedrijf, waar je met jouw schaar de mooiste kapsels knipt. Maar je leert er ook werken met kleuren en kleurdiagnoses, föhnen en modelvorming van wikkels. En natuurlijk hoort er een gezellig praatje bij.

Downloads

Alle details


Is de opleiding haarstylist heer iets voor jou?

Je start de opleiding met een basisjaar. Je leert knippen, föhnen en kleuren. Aan het einde van dit jaar maak je een definitieve keuze voor heren of dames.

Een haarstylist heer is bedreven in het trimmen en scheren van baarden en snorren. Je past verschillende knip- en snijtechnieken toe en creëert zo klassieke en trendy herenkapsels.
 
Een haarstylist is communicatief vaardig. Wanneer de klant uitlegt wat hij of zij wil, weet jij precies welk kapsel hierbij hoort. Je spreekt dit ook duidelijk met de klant af. Soms is een bepaalde haarstijl niet mogelijk bij een klant. Ook dit weet jij duidelijk en professioneel over te brengen.

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding haarstylist ontwikkel je de kennis en vaardigheden  die je later in je werk nodig hebt, zoals: 

 • vakkennis toepassen 
 • samenwerken 
 • representatief overkomen 
 • plannen en organiseren op de behoeften en verwachtingen van de klant richten 
 • instructies en procedures opvolgen 
 • kwaliteit leveren 
 • netwerken  

De opleiding haarstylist heer duurt 2 jaar. (De opleiding haarstylist dame duurt 2,5 jaar.)

Leerwegen

BOL-opleiding

Bij de bol-opleiding ga je 3 à 4 dagen per week naar school. Daarnaast loop je 1 of 2 dagen per week stage in een erkende kapsalon. 

Je gaat zelf op zoek naar een passende stage. Hoe je dit doet en welke stageplekken er allemaal zijn, vind je op www.stagemarkt.nl. Tip: Maak een mooie brief over jezelf, ga langs bij kapperszaken in de regio en vraag of ze een stageplek hebben.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken
Als haarstylist heer werk je in gespecialiseerde herensalons, barbershops of gemengde kapsalons. Ook kun je bij een groothandel of cosmeticamerk voor haarverzorging aan de slag of geef je trainingen. Of je start je eigen kapsalon of barbershop.

Doorstuderen? Dat doe je zo
Na het afronden van deze niveau 3 opleiding kun je doorstromen naar verschillende mbo-niveau 4 opleidingen, zoals de opleiding salonmanager of als (zelfstandig) kapper aan het werk gaan. 

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo word je toegelaten

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2), of
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding haarstylist dame/heer kun je onder andere deze keuzedelen volgen: 

 • Digitale vaardigheden basis
 • Nagelstyling
 • Barbier
 • Engels A1/A2
 • Engels A2/B1
 • Engels B1/B2
 • Hairstyling
 • Imagestyling
 • Ondernemend gedrag 3-4
 • Visagie

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding:

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Haarstylist heer, Breda, BOL
Haarstylist heer, Roosendaal, BOL

 

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.