You are here:

Curio ambassadeurs 2022

De Curio ambassadeur gelooft in het het mbo. Trots vertegenwoordigt hij onze mbo-studenten. Het is iemand die inspireert en nieuwe ideeën heeft. Hij is enthousiast en heeft een duidelijke boodschap. Over het mbo en over Curio. En daarmee zet hij het mbo en Curio op de kaart.

Ambassadeurs 2022

Waar houden ambassadeurs zich mee bezig?

De ambassadeurs praten over onderwerpen die belangrijk zijn voor het mbo-onderwijs. Ze zijn er voor de huidige, maar ook de toekomstige mbo-studenten. Ze laten ook zien wat er buiten een mbo-studie allemaal mogelijk is. Daarmee zetten ze het mbo en Curio op de kaart. De Curio ambassadeur doet ook mee met de landelijke verkiezing, die in mei 2022 plaatsvindt.

Landelijk mbo ambassadeur 2022

Tijdens de ambassadeursverkiezing wordt er een ambassadeur gekozen. Deze ambassadeur is een heel jaar het gezicht van het mbo. Potentiële winnaars hebben een missie en willen iets bereiken voor zichzelf, maar vooral voor anderen in het mbo. Het mega belangrijk onderwijs! Dit jaar werd 'onze' eigen Curio ambassadeur, Clemens van den Broek, bekroond tot grote winnaar. Hij mag zich 'Landelijk ambassadeur mbo 2022' noemen.

Clemens Landelijke Ambassadeur

Clemens van den Broek

“Last best” zoals Clemens van den Broek grapte toen hij als laatste aan de beurt was om zijn pitch te houden voor de jury. En dat heeft hij geweten. Met de woorden “Samen met 500.000 studenten strijden wij elke dag met ons eigen doel, onze eigen visie en ons eigen verhaal. Ongeacht waar je vandaan komt, je kunt worden wat jij wilt.” En “Ik sta hier met een doel!” Na afloop van de pitch zegt Jan Versteegh, presentator van het gala, de bemoedigende woorden: “Als je vanuit je hart praat, kan het nooit beter.”

Curio ambassadeurs aan het woord

De drie finalisten van de ambassadeursverkiezing hebben een eigen video opgenomen. Hierin vertellen ze hun boodschap over het mbo. De challenge is om zoveel mogelijk likes en comments te krijgen op de social mediakanalen van Curio. Daarnaast krijgen ze ook punten voor alle aandacht die ze oproepen bij de pers, politiek of bekende figuren. Hiermee testen we hun influencer-skills. Ben jij benieuwd naar hun verhaal? Bekijk hieronder hun video's.

Over het mbo van de toekomst

Ik denk dat het mbo straks onmisbaar is. Omdat er zoveel prestatiedruk is in onze maatschappij denken steeds meer studenten dat het mbo niks voor hen is. Niet omdat het oninteressant lijkt, maar omdat het mbo helaas te vaak in een kwaad daglicht wordt geplaatst. En dat terwijl bij ons juist altijd de zon schijnt. Mbo is niet zomaar een studie, maar een studie om je grenzen te verleggen.

Mbo'ers leren beter in de praktijk

Ik merk dat de waarde van een MBO-opleiding een ingewikkeld onderwerp blijft. In mijn ervaring, vooral op de middelbare scholen! Zo hoorde ik vaak dingen als….. ‘Jij kan beter dan dat’. Ik en met mij vele andere studenten leren nieuwe dingen beter in de praktijk. Hands-on, praktisch onderwijs, met het oog op de huidige banenmarkt.

Vindt dat mbo'ers er toe doen

Sommigen zullen over ons zeggen dat we er niet toe doen. Ik heb het ook al vaak genoeg gehoord. Maar mij hebben ze er nooit onder gekregen. Weet je waarom? Wij zijn zowel de praters en de makers, de doeners en de denkers. Wij zijn het fundament. Zonder ons is de maatschappij niks.

Clemens schept duidelijkheid

In de serie Clemens schept duidelijkheid stelt mbo ambassadeur Clemens een aantal brandende vragen aan studenten. Zo gaat hij op zoek naar het verhaal achter de student. Want wat doen mbo-studenten met Koningsdag? Hoe gaan ze om met geld? En hoe zien ze hun toekomst na de mbo-opleiding? Kijk je mee? En ontdek het leven van een mbo-student.

Landelijke verkiezing

Als Curio ambassadeur doe jij ook mee aan de landelijke verkiezing! Uiteindelijk is er één landelijke mbo-ambassadeur. Alle ROC’s doen mee, dus er zijn nog 41 andere mbo-studenten die het net zo spannend vinden als jij. Ook de landelijke verkiezing bestaat uit verschillende challenges. Je werkt hierbij met andere ambassadeurs aan verschillende opdrachten. De jury beoordeelt hoe je samenwerkt, iets oplost en of je een goede leider bent. Op de ‘Dag van het mbo’ is de finale. Dan wordt de landelijke ambassadeur bekend gemaakt.

Voor de deelnemers aan de landelijke verkiezing is het een onvergetelijke ervaring. Allerlei deuren gaan voor je open. Ambassadeurs bouwen een netwerk op van medestudenten door het hele land. Ze maken kennis met prijswinnaars uit het bedrijfsleven. Ze komen in contact met uiteenlopende bijzondere en soms bekende Nederlanders. En het staat goed op je cv.

En de landelijke mbo-ambassadeur? Die krijgt dé kans om op landelijk niveau iets te betekenen voor het mbo-onderwijs te betekenen. En gezien te worden.

In het nieuws