You are here:

De onderbouw bij Curio scala

Je vmbo-tijd is één grote ontdekkingsreis. Je verkent de verschillende mogelijkheden die er zijn, zodat je uiteindelijk een goede keuze voor een vervolgopleiding maakt. Daarom zit je in de onderbouw (leerjaar 1 en 2) in een basisklas of een kader/mavo klas. In de onderbouw ga je al op zoek naar jouw talenten en interesses. Daarvoor is er ‘de snoepjespot’: keuzevakken op het gebied van sport, theater, kunst, ondernemen en multimedia. Je werkt bijvoorbeeld bij film met een greenscreen, gaat mountainbiken of maakt een theatervoorstelling. Het beste is om alles uit te proberen, Zo ontdek je wat je leuk vindt en kun je straks goede keuzes maken voor de bovenbouw.

Curio Scala 2022 94

Loopbaanleren

Loopbaanleren maakt ook deel uit van je opleiding. Dit is het ontdekken van je talenten. Als je weet waar je talenten liggen, maak je betere keuzes. Je gaat op zoek naar je passie. Wat wil je later worden?
Wat kan je goed? Wat wil je nog ontwikkelen? Als je eraan toe bent, kijken we al verder dan het vmbo. Samen zoeken we naar de beste keuze voor jouw vervolgopleiding.