prinsentuin van cooth Breda

Leerwegen
  • Basis
  • Kader
  • Gemengd
  • Mavo+
Kenmerken
  • Profielen technologie, groen, zorg en welzijn
  • TOP-lessen
  • Combineer profielen
  • Echte opdrachten
  • Goede begeleiding

Over prinsentuin van cooth

Ontdek wat bij je past en hoe leuk school kan zijn. Op Curio prinsentuin van cooth krijg je de ruimte om je te ontwikkelen. Ervaar dat je meer kunt dan je denkt. Heb je een vraag? Kom maar op. Wij vinden het leuk als jij nieuwsgierig bent. Dat is namelijk dé manier om later te doen wat je leuk vindt. Je leert door middel van vallen en opstaan.

Ben jij klaar om jouw wereld te ontdekken? Op onze school ontwikkel je je op jouw eigen niveau. Ons vertrekpunt is wat jij al kunt. Daarmee gaan we aan de slag. Samen gaan we op ontdekkingsreis naar jouw talenten. En we bereiden je voor op de beroepen van de toekomst.

Ook heel fijn: onze school is goed bereikbaar met de bus. En onze lestijden zijn afgestemd op de bustijden. Dan hoef je nooit lang te wachten tot je naar huis kan.

Ons onderwijs

Curio Prinsentuin Van Cooth Technologie

Weet jij al precies waar je goed in bent? Of zijn jouw talenten nog verborgen? Met onze lessen Talenten Ontdek Plek (TOP) ontdek je jouw talenten en ontwikkel je ze verder. Deze ontdekkingsreis begint al in jaar 1. Je maakt kennis met de verschillende profielen door middel van projecten. Iedere 4 weken starten nieuwe TOP-projecten. Vaak voor echte opdrachtgevers. Kies steeds weer welk project je wilt gaan doen en ontdek zo welk profiel het beste bij je past. We bereiden je ook optimaal voor op de toekomst. Daarom leer je de 21e eeuwse vaardigheden gebruiken. Die kun je later bij alle beroepen gebruiken.

Curio Prinsentuin Van Cooth Kriss Cross Groen En Technologie

In leerjaar 3 kies je binnen het beroepsgerichte programma voor een van onze drie profielen: zorg en welzijn, groen of technologie. Vanaf komend schooljaar kun je daarnaast nog één van de tien nieuwe leerroutes kiezen. Een leerroute is een pakket van drie (gl) of vier (basis en kader) keuzevakken, dat aansluit bij jouw interesses. Kies voor een leerroute die aansluit bij jouw profiel om verder te verdiepen. Of ga voor een heel andere leerroute om te ontdekken wat je leuk vindt en wat bij je past. Je zit bij ons dus nooit ‘vast’ binnen een profiel. Leren blijft leuk en uitdagend. Dat is het hart van onze school.

Leerroutes prinsentuin van cooth
Curio Prinsentuin Van Cooth Groen

Jij houdt van de natuur. Van planten en dieren, maar ook van gezonde voeding en duurzaamheid. Dan is groen de leerroute voor jou. Groen is ook verbonden met technologie. Je maakt kennis met bijvoorbeeld drones, foodprinting en robotisering. Ontdek het bij Curio prinsentuin van cooth.

Curio Prinsentuin Van Cooth Technologie 2

Zorg voor vernieuwing en werk aan de toekomst in de leerroute technologie. Duik in de wereld van slimme technieken en 3D printen. Maar ook van ontwerpen, innoveren en duurzaamheid. Leer door te doen. Daag jezelf uit met de richting technologie.

Curio Prinsentuin Van Cooth Zorg En Welzijn (1)

Jij wilt graag andere mensen helpen. Samenwerken gaat jou goed af. Zorg en welzijn is misschien wel de leerroute voor jou. Maak kennis met horeca, recreatie, ziekenhuizen, sportscholen en kinderdagopvang. Maar zorg en welzijn is meer dan dat. Ook technologie speelt een belangrijke rol. Maak bijvoorbeeld kennis met de zorgrobot.

Curio Prinsentuin Van Cooth Algemeen 3

Onze school biedt mavo+ aan. Dat leggen we even uit. Aan het eind van leerjaar 2 kies je een leerweg. Het vmbo kent vier leerwegen, Curio prinsentuin van cooth biedt ze allemaal aan. De gemengde leerweg (gl) en de theoretische leerweg (tl) noemen we ook wel mavo. Mavo+ staat voor het extra theorievak dat je bij ons binnen de theoretische leerweg kiest. Je volgt daardoor 7 theorievakken (in plaats van 6) binnen tl. Hiermee kun je naar de havo. Daarnaast staat mavo+ ook voor het maatwerk dat wij kunnen aanbieden.

Curio Prinsentuin Van Cooth Algemeen

"Door de verschillende vakken kom je er achter wat je leuk vindt."

Bregje (15 jaar)