pomona Bergen op Zoom

Leerwegen
  • Basis
  • Kader
  • Theoretisch
Kenmerken
  • Profielen economie en ondernemen, zorg en welzijn, produceren, installeren en energie
  • Specifiek vmbo
  • Structuur
  • Kleine groepen van 12-15 leerlingen
  • Extra zorg en begeleiding
Curio Pomona

Over pomona

Wij willen dat jij lekker in je vel zit. Dat je iedere dag met plezier naar school gaat. Misschien is leren voor jou lastig. Of heb je extra hulp nodig op het voortgezet onderwijs. Op Curio pomona krijg je op het juiste moment de juiste steun. Wij geven meer ondersteuning en aandacht dan op andere scholen. Bijvoorbeeld hulp bij het leren. Maar ook bij je persoonlijke ontwikkeling.

Wij helpen jou het beste uit jezelf te halen. Persoonlijke aandacht vinden wij heel belangrijk. We willen je goed leren kennen. Ook maken we duidelijke afspraken met elkaar. We kijken samen regelmatig hoe het met je gaat. En je hebt dagelijks contact met je mentor. Zo kun jij zo goed mogelijk leren en jezelf ontwikkelen.

Op Curio pomona leer je door te doen. We willen graag dat jij je diploma haalt. Maar we zorgen ook dat je een gezellige schooltijd hebt bij ons.

Ons onderwijs

Curio Pomona Begeleiding

Curio pomona helpt je het beste uit jezelf te halen. Onze school is bijzonder en klein. Je leert bij ons in klassen tussen de 12 en 15 leerlingen groot. Daardoor kunnen we jou altijd de aandacht en zorg geven die je nodig hebt. Dat noemen we passend onderwijs. In de onderbouw (jaar 1 en 2) ontdek je wat het beste bij jou past. In de bovenbouw kies je voor 1 van de 3 profielen.

Curio Pomona Economie En Ondernemen (2)

Jij werkt graag met cijfers en geld. En helpt mensen bij het maken van een keuze. Dan past dit profiel bij jou. Met economie en ondernemen kun je alle kanten op. Je maakt kennis met veel werkzaamheden en beroepen. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een winkel of in de mode. Misschien ga jij later wel een administratief beroep uitoefenen of word je magazijn medewerker.

Curio Pomona Produceren, Installeren En Energie (2)

Wil jij leren hoe installaties en producten in elkaar zitten? En die zelf ook gaan maken? Kies dan voor produceren, installeren en energie. In dit profiel komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen. Eerst leer je over alles een beetje. Daarna kies je een richting waar je meer over gaat leren.

Curio Pomona Zorg En Welzijn (2)

Jij gaat graag met mensen om. En staat altijd klaar voor een ander. Je bent geduldig en kunt goed luisteren. Dan is zorg en welzijn iets voor jou. Met dit diploma kun je verder studeren in verschillende gebieden. Misschien word jij kapper of verzorger. Of ga je aan de slag in de horeca. Je kunt veel kanten op met dit profiel.

Curio Pomona Portrait

Vanuit het basisonderwijs kun je rechtstreeks worden aangemeld op Curio pomona. Plaatsing start met een intakegesprek. Dit duurt ongeveer een uur en vindt onder schooltijd plaats. Hierdoor krijgen jij en je ouder(s)/verzorger(s) een goed beeld van onze school. We kijken of alle gegevens aanwezig zijn. Eventueel spreken we af wat er later nog opgestuurd moet worden. Wil je meer informatie over het aanmelden op onze school? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0164 24 14 09.

Curio Pomona Portrait Jannes Van Bragt

"Je krijgt veel aandacht van de docenten. Het is fijn dat ze goede uitleg geven"

- Jannes van Bragt