Curio basiseducatie, nt2 Roosendaal Roosendaal

Curio Hoogstraat 126 Roosendaal

Over Curio basiseducatie, nt2 Roosendaal

De Nederlandse taal is niet makkelijk. Vooral als je uit een ander land komt. Leer de basis bij nt2 (Nederlands als tweede taal). Je leert de taal begrijpen, spreken en schrijven in allerlei situaties. We helpen je inburgeren en bereiden je voor op het inburgeringsexamen en/of staatsexamen. Misschien spreek je wel Nederlands, maar heb je moeite met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven of rekenen. Of wil je beter leren werken met de computer. Dan kunnen de cursussen basiseducatie voor volwassenen je helpen. Zo ben je beter voorbereid als je bijvoorbeeld op zoek gaat naar werk.

Image
Locatie

Hoogstraat 126
4702 ZW  Roosendaal

 

Ons onderwijs

Curio stockfoto meisjes

Bij Curio kun je cursussen volgen die je voorbereiden op het inburgeringsexamen en/of het staatsexamen Nederlands als tweede taal. Je leert Nederlands op het niveau van het examen. De cursus bereidt je ook voor op een vervolgopleiding in het mbo of hbo. Voor mensen die niet of nauwelijks naar school zijn geweest is er binnen nt2 de cursus alfabetisering.

Curio stockfoto leerlingen

Deze cursus leert je lezen en schrijven tot niveau 2f (mbo). Bij basiseducatie wordt op alle niveaus les gegeven. Vanaf alfabetisering tot het startniveau voor vervolgonderwijs. Door beter te leren lezen en schrijven krijg je meer zelfvertrouwen. Het helpt je thuis en op het werk.

Curio stockfoto leerling

Rekenen is heel belangrijk. Niet alleen op je werk, maar ook in het dagelijks leven thuis. Deze cursus leert je de basisvaardigheden van het rekenen. Denk aan optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en tabellen met treintijden. Je leert ook beter rekenen met geld. Door een huishoudboekje te maken bijvoorbeeld, krijg je inzicht in inkomsten en uitgaven.

Dept Talks 2018

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker. Daarom biedt Curio een cursus van 12 weken aan waarin we je de basis leren. Hoe je met een computer, laptop of tablet omgaat bijvoorbeeld. We leren je hoe je het internet veilig gebruikt. Maar ook vacatures zoeken, een mailaccount maken en social media komen aan bod. We laten je zien hoe alles werkt.

Quote 7

De cursussen zijn zowel overdag als ’s avonds en zoveel mogelijk dicht bij huis. In de schoolvakanties is er geen les. Hoofdlocaties: Breda: Zomergemstraat 4, 4826 CW Roosendaal: Hoogstraat 126, 4702 ZW Wij bieden ook cursussen aan in: Bergen op Zoom: Drebbelstraat 20 4622 RC Etten-Leur: Nieuwe Nobelaer, Anna van Berchemlaan 2, 4872 XE Zevenbergen: De Meeren 1, 4761 SB Oosterhout: Slotjesveld 11, 4902 ZP

Quote

Aanmelden voor Curio basiseducatie/ nt2 kan telefonisch. Voor regio Roosendaal en Bergen op Zoom: 0165-554990 of via het aanmeldformulier hieronder. Vul het formulier in en mail het naar bedrijfsbureauNT2-BE@curio.nl. Nadat we het aanmeldformulier hebben ontvangen, volgt een intake. We kijken naar het startniveau en geven je dan een advies.

Aanmeldformulier
Quote 3

Bij Curio denken we in mogelijkheden.

Curio. De beroepsopleider van de regio.

Nieuws