Curio basiseducatie / nt2 Breda Breda

Opleidingen
  • Basiseducatie
  • Nederlands als tweede taal
Zomergemstraat4 Breda

Over Curio basiseducatie / nt2 Breda

De Nederlandse taal is niet makkelijk. Vooral als je uit een ander land komt. Leer de basis bij nt2 (Nederlands als tweede taal). Je leert de taal begrijpen, spreken en schrijven in allerlei situaties. We helpen je inburgeren en bereiden je voor op het inburgeringsexamen en/of staatsexamen. Misschien spreek je wel Nederlands, maar heb je moeite met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven of rekenen. Of wil je beter leren werken met de computer. Dan kunnen de cursussen basiseducatie voor volwassenen je helpen. Zo ben je beter voorbereid als je bijvoorbeeld op zoek gaat naar werk.

Image
Locatie

Zomergemstraat 4
4826 CW Breda

 

Ons onderwijs

Quote

Bij Curio kun je cursussen volgen die je voorbereiden op het inburgeringsexamen en/of het staatsexamen Nederlands als tweede taal. Je leert Nederlands op het niveau van het examen. De cursus bereidt je ook voor op een vervolgopleiding in het mbo of hbo. Voor mensen die niet of nauwelijks naar school zijn geweest is er binnen nt2 de cursus alfabetisering.

Quote 8

Deze cursus leert je lezen en schrijven tot niveau 2f (mbo). Bij basiseducatie wordt op alle niveaus les gegeven. Vanaf alfabetisering tot het startniveau voor vervolgonderwijs. Door beter te leren lezen en schrijven krijg je meer zelfvertrouwen. Het helpt je thuis en op het werk.

Quote 5

Rekenen is heel belangrijk. Niet alleen op je werk, maar ook in het dagelijks leven thuis. Deze cursus leert je de basisvaardigheden van het rekenen. Denk aan optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en tabellen met treintijden. Je leert ook beter rekenen met geld. Door een huishoudboekje te maken bijvoorbeeld, krijg je inzicht in inkomsten en uitgaven.

Quote

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker. Daarom biedt Curio een cursus van 12 weken aan waarin we je de basis leren. Hoe je met een computer, laptop of tablet omgaat bijvoorbeeld. We leren je hoe je het internet veilig gebruikt. Maar ook vacatures zoeken, een mailaccount maken en social media komen aan bod. We laten je zien hoe alles werkt.

Quote 3

De cursussen zijn zowel overdag als ’s avonds en zoveel mogelijk dicht bij huis. In de schoolvakanties is er geen les. Hoofdlocaties: Breda: Zomergemstraat 4, 4826 CW Roosendaal: Hoogstraat 126, 4702 ZW Wij bieden ook cursussen aan in: Bergen op Zoom: Drebbelstraat 20, 4622 RC Etten-Leur: Nieuwe Nobelaer, Anna van Berchemlaan 2, 4872 XE Zevenbergen: De Meeren 1, 4761 SB Oosterhout: Slotjesveld 11, 4902 ZP

Quote 1

Aanmelden voor Curio basiseducatie/ nt2 kan telefonisch. Voor regio Breda 076-5784747. Het aanmeldformulier voor basiseducatie vind je hieronder. Vul het formulier in en mail het naar bedrijfsbureauNT2-BE@curio.nl. Nadat we het aanmeldformulier hebben ontvangen, volgt een intake. We kijken naar het startniveau en geven je dan een advies.

Aanmelden
Quote 4

Leren in je eigen tempo kan bij Curio.

Curio. De beroepsopleider van de regio.

Nieuws