Veelgestelde vragen
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 5
- 6
- 7
- ...
- 12
- Volgende pagina
Wanneer je het formulier invult en verzendt, opent een nieuw scherm. Hier zie je al jouw gegevens staan. Controleer ze. Als het klopt kun je het scherm sluiten. Als er een fout in staat geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. Dit kan via ons contactformulier.
Klopt alles dan krijg je binnen 5 werkdagen een email met een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.
Let op: Soms komen de e-mails in je spam box terecht. Controleer daarom ook je spam box en voeg Curio toe aan je vertrouwde contactpersonen.
Heb je niks gehoord, wil je wat wijzigen of wil je meer informatie? Stuur ons infopunt dan een bericht via contactformulier infopunt.
Als je zoekt naar een goede school is het fijn om te zien wat de prestaties zijn. Welke cijfers haalt de school zelf? Curio vindt het belangrijk dat jij precies weet hoe goed het op onze scholen gaat. Wij vragen leerlingen hoe tevreden ze over ons zijn, hoe het gaat met de veiligheid en hoeveel leerlingen slagen. Onze rapportcijfers vind je per Curio-school op deze website.
Je ontvangt de inlogcode voor het Digitaal Doorstroomdossier van jouw mentor.
Vraag dan aan je mentor of zij met het Digitaal Doorstroomdossier werken. Is dat niet zo, dan moet je zelf een persoonlijke omgeving maken. Ga naar de website en gebruik de code GW99Y6ZP. Je hebt dan ook een Digitaal Doorstroomdossier.
Jij moet naar school tot je een startdiploma hebt gehaald. Dit is een diploma van de havo, vwo, mbo niveau 2 of een hogere opleiding. Voor leerlingen onder de 18 jaar heet dit leerplicht. Ben je tussen de 16 en 18 dan telt deze regel nog steeds. De naam verandert dan naar kwalificatieplicht.
Een leerplichtambtenaar helpt je terug naar school te gaan wanneer:
De leerplichtambtenaar kan het nodig vinden om een jeugdzorg of hulpverlening voor je te vragen.
Regionaal Meld- en Coördinatiepunt helpt je toch een opleiding te volgen wanneer:
Dan krijg je hulp van het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt (RMC) in jouw gemeente. Dit kan ook een bbl-opleiding zijn waarbij je de meeste dagen werkt. Als ze het nodig vinden, vragen ze jeugdzorg of hulpverlening om ook met jou te praten.
Scholen zoals Curio moeten goed onderwijs bieden. Om dit te controleren bestaat de onderwijsinspectie. Zij hebben een kaart met regels waaraan scholen moeten voldoen. Wil je weten wat de kwaliteit is van jouw school? Voor middelbare scholen kun je dit vinden via scholen op de kaart. Rapporten van de inspectie zijn ook in te zien via de website inspectie van het onderwijs.
Mail ons. Dit kan door te reageren op de mail die je van ons hebt ontvangen bij jouw aanmelding.
Vraag om een gesprek met jouw mentor. Hij of zij helpt jou verder. Eventueel geeft de school opdracht aan de afdeling studentenadministratie om jou uit te schrijven van school.
Vraag een gesprek aan met jouw studieloopbaan begeleider (slb’er). Soms is het mogelijk om over te stappen naar een andere opleiding binnen Curio. De slb’er kan je ook helpen als het om een opleiding buiten Curio gaat.
Curio verzorgt momenteel geen big registraties meer. Via https://www.herregistratiewetbig.nl is meer informatie te vinden over de mogelijkheden in de buurt.