You are here:

Workshop Koken met Bier

Ben jij een echte bierliefhebber en wil jij je kennis verbreden over de diverse bereidingstechnieken met bier en welke mogelijkheden er zijn om mooie gerechten met bier te creëren? Dan is deze workshop echt iets voor jou.

Algemene informatie over de workshop

Data: De cursus wordt ingepland bij voldoende aanmeldingen.
Bijzonderheden: Er bestaan veel streekgebonden keukens die verweven zijn met bier. Kijk alleen maar naar de diversiteit van stoofschotels, marinades, klassieke gerechten en lokale lekkernijen. Bier geeft gerechten smaak, geur en persoonlijkheid.
Locatie: Curio, Markendaalseweg te Breda
Voor: Medewerkers die werkzaam zijn in de horeca en bierliefhebbers die hun professionele kennis willen verbreden.
Door: Een docent horeca van Curio
Kosten: €175 per persoon (vrijgesteld van btw)
Duur: De workshop wordt verzorgd in 1 avond van 5 klokuren. Tijdens de workshop bereid je zelf passende gerechten/hapjes.

Koken met bier illustreert het levenslustige karakter van de Bourgondiër. Al eeuwen lang maakt bier tenslotte deel uit van onze levensstijl. Er bestaan veel streekgebonden keukens die verweven zijn met bier. Kijk alleen maar naar de diversiteit van stoofschotels, marinades, klassieke gerechten en lokale lekkernijen.

Bier geeft gerechten smaak, geur en persoonlijkheid. Hop laat bijvoorbeeld een puntje bitterheid achter, witbier kenmerkt zich door een beetje zuurheid, terwijl een bruin bier zorgt voor een meer zoet of bitteraccent en een gekarameliseerde toets.

In deze workshop besteden we aandacht aan verschillende soorten recepturen, waarbij bier een vast ingrediënt is en waarmee je als kok een smaakvol gerecht kan serveren aan de Bourgondiër.


Inhoud van de workshop

De workshop Koken met Bier wordt verzorgd gedurende 1 avond van 5 klokuren waarbij je zelf passende gerechten en hapjes bereid.

Resultaat

Tijdens de workshop vergroot je de kennis over bier en leer je hoe je passende bier-, spijscombinaties kan maken.

Je ontvangt na afronding van de workshop een bewijs van deelname.

Wilt u een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.