You are here:

VCA en Taal

Je hebt een baan of wilt in Nederland werken. Het is belangrijk om veilig te werken. Als je de Nederlandse taal moeilijk spreekt, is dat lastig. Je kent de woorden nog niet goed en weet daardoor niet precies wat je moet doen. In deze cursus leer je hoe je veilig werkt en leer je de woorden die daarbij horen. Zodat je die op de werkplek herkent.

Algemeen

Je leert hoe je in Nederland veilig werkt en de woorden die daarbij horen. Je leert deze woorden te lezen, te begrijpen en na te leven. Je leert waarom het belangrijk is om veilig te werken en veiligheidsinstructies op te volgen. We helpen je ook om je goed op het VCA-examen voor te bereiden, onder meer via oefenexamens.

Na de cursus kun je veilig werken, instructies naleven en begrijp je wat er wordt verstaan onder veilig werken.

Data:

De cursus start in november 2021.

Voor:

De cursus is bedoeld voor medewerkers in de bouw, groensector, transport en logistiek en techniek. Mensen die (al dan niet tijdelijk) in Nederland willen werken, maar moeite hebben met de Nederlandse taal. 

Bijzonderheden: Je hebt minimaal taalniveau A2 nodig en moet ook met de computer kunnen werken. 
Door: Curio via Brabant Leert.
Kosten:

Heb je interesse in deze cursus? Dan is dit het moment. Door de subsidie van Brabant Leert krijg je veel voordeel. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op. Wees er snel bij, want de subsidie loopt tot juni 2022.

Duur:

Gedurende 7 weken krijg je 1 dagdeel per week les. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding.

Inhoud

De cursus bestaat uit klassikale lessen en persoonlijke (online) begeleiding.

Deze training kan tevens in company worden georganiseerd voor bedrijven en organisaties die meerdere werknemers willen ondersteunen op het gebied van VCA en taal.

Maatwerk voor bedrijven

Er zijn ook mogelijkheden voor maatwerk. Bij maatwerktrajecten is er ruimte voor bedrijfsspecifieke vragen en doelstellingen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joan Adriaanse, 06-12431851.