You are here:

Masterclass Culinair; Vegetarische gerechten Innovatie vegetarische gerechten en groentebereidingen

Laat u inspireren door onze topdocenten en topchefs die verbonden zijn aan de Cas Spijkers Academie.

 

 Data: De masterclass start weer in het nieuwe schooljaar of mogelijk eerder bij voldoende aanmeldingen.
Bijzonderheden: Inclusief lesmateriaal en diner
Locatie: Curio, Markendaalseweg 35 te Breda
Voor:

Deze masterclass is bestemd voor professionele koks die hun kennis en vaardigheden willen verbreden/uitbreiden en verbeteren.

Door: Ervaren topdocenten van de Cas Spijkers Academie - Curio voedsel en gastvrijheid
Kosten:

€ 225,00 per persoon (vrijgesteld van btw)

Duur: De masterclass wordt gegeven op 1 avond.

De gastronomische keuken kan tegenwoordig niet meer zonder eigen tuin waarin groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen worden gekweekt. Om onderscheidend te blijven, gaan chefs meer innoveren en de innovaties koppelen aan conserveer- en moderne kooktechnieken. Wat uit eigen tuin en keuken komt, geeft signatuur. Door te reizen, te lezen en een open mind te hebben, ontwikkel je onbewust al nieuwe bereidingstechnieken.

Inhoud

Tijdens de masterclass gaat u zich verdiepen in de specifieke eigenschappen van de producten die worden behandeld. Het vaktechnisch en creatief uitbreiden van uw kennis zal u verrassen.

U krijgt inzicht in alle mogelijke bereidingstechnieken met groenten, paddenstoelen en peulvruchten. Zowel klassiek als modern, inzicht in de waardevolle plaats van een prachtig vegetarisch gerecht in een menu. Uitdagend en verrassend. Onder leiding van één van onze topdocenten.

Alle technieken, handelingen en vaardigheden worden middels een demonstratie aan u voorgedaan. Vervolgens gaat u zelf 'aan de slag'. De technieken en vaardigheden worden vertaald naar een gerecht als onderdeel van een 3 gangen menu. Dit menu komt samen met u tot stand, en uiteraard ook de bereidingswijze en de opmaak van het bord. Vervolgens gaat u gezamenlijk aan tafel om te genieten van de door u bereide gerechten in ons restaurant.

De lesavond duurt 5 uur en is inclusief diner. 

Wilt u een maatwerk training? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.