You are here:

Masterclass Culinair; Cuisson bereiding van vlees en gevogelte

Laat u inspireren door onze topdocenten en topchefs die verbonden zijn aan de Cas Spijkers Academie.

 

 Data: De masterclass starten weer in het nieuwe schooljaar of mogelijk eerder bij voldoende aanmeldingen.
Bijzonderheden: Inclusief lesmateriaal en diner
Locatie: Curio, Markendaalseweg 35 te Breda
Voor:

Deze masterclass is bestemd voor professionele koks die hun kennis en vaardigheden willen verbreden/uitbreiden en verbeteren.

Door: Ervaren topdocenten van de Cas Spijkers Academie - Curio voedsel en gastvrijheid
Kosten:

€ 250,00 per persoon (vrijgesteld van btw)

Duur: De masterclass wordt gegeven op 1 avond.

Aan de ‘cuisson’ leid je af hoe goed de chef is!

Als één ding bepalend is voor het eetplezier, is het wel de ‘cuisson’: de garing van een gerecht. Vooral bij vlees en vis is de cuisson essentieel. Echte professionals gaan uiterst precies te werk om de perfecte cuisson te bereiken: dat boterzachte, malse gerecht op bord. Vroeger gingen bereidingen op gevoel, tegenwoordig is het bereiken van de volmaakte ‘cuisson’ bijna een exacte wetenschap.

Inhoud

Tijdens de masterclass gaat u zich verdiepen in Cuisson bereiding van vlees en gevogelte. Het vaktechnisch en creatief uitbreiden van uw kennis zal u verrassen.

U wordt welkom geheten in ons restaurant met een feestelijk welkomstglas en amuse, waarna we kort iets vertellen over het verloop van de avond. Hierna nemen we u mee naar de kookeilanden in de keuken. Deze exclusieve masterclass staat onder leiding van een van onze topdocenten.

Alle technieken, handelingen en vaardigheden worden middels een demonstratie aan u voorgedaan. Vervolgens gaat u zelf 'aan de slag'. De technieken en vaardigheden worden vertaald naar een gerecht als onderdeel van een 3 gangen menu. Dit menu komt samen met u tot stand. Ook de bereidingswijze en de opmaak op het bord wordt samen gedaan. Vervolgens gaat u aan tafel om te genieten van de door u bereide gerechten in ons restaurant.

De lesavond duurt 5 uur en is inclusief diner. 

Wilt u een maatwerk training? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.