You are here:

Masterclass Culinair; Wild gerechten Bereiden van wild en klassieke gerechten

Laat u inspireren door onze topdocenten en topchefs die verbonden zijn aan de Cas Spijkers Academie.

 

 Data: De masterclass start in het nieuwe schooljaar of mogelijk eerder bij voldoende aanmeldingen.
Bijzonderheden: Inclusief lesmateriaal en diner
Locatie: Curio, Markendaalseweg 35 te Breda
Voor:

Deze masterclass is bestemd voor professionele koks die hun kennis en vaardigheden willen verbreden/uitbreiden en verbeteren.

Door: Ervaren topdocenten van de Cas Spijkers Academie - Curio voedsel en gastvrijheid
Kosten:

€ 250,00 per persoon (vrijgesteld van btw)

Duur: De masterclass wordt gegeven op 1 avond.

Algemeen

Eén van de oudste bereidingswijzen van wild is het in een kuil in de grond braden, in een omhulsel van modder of klei. Een methode die overigens in India nog altijd wordt toegepast. De veel bekendere, klassieke bereidingstechniek van wild is braden in de braadpan. In de oven kan ook, maar dan is het zaak het gebraad regelmatig te bedruipen om uitdrogen te voorkomen. Eén van de beste methoden om uitdrogen te voorkomen is het bekleden (barderen) van de borst met plakjes vetspek (fazant, patrijs en ander gevogelte) of het doorrijgen (larderen) met reepjes vetspek (hazenrug, hazenbout, reerug, etc.) Sommige wildproducten, zoals wildzwijnkoteletten of reebiefstukjes of -koteletjes, kunnen uitstekend gegrild worden, mits de warmtebron goed heet is.

Wilt u meer weten, volg dan deze exclusieve masterclass onder leiding van een van onze topdocenten.

Inhoud

U wordt welkom geheten in ons restaurant met een feestelijk welkomstglas en amuse, waarna we kort iets vertellen over het verloop van de avond. Hierna nemen we u mee naar de kookeilanden in de keuken. 

Alle technieken, handelingen en vaardigheden worden middels een demonstratie aan u voorgedaan. Vervolgens gaat u zelf 'aan de slag'. De technieken en vaardigheden worden vertaald naar een gerecht als onderdeel van een 3 gangen menu. Dit menu komt samen met u tot stand. Evenals de bereidingswijze en de opmaak op het bord. Vervolgens gaat u aan tafel om te genieten van de door u bereide gerechten in ons restaurant.

Tijdens de masterclass bereiden van wild en klassieke gerechten gaat u zich verdiepen in de specifieke eigenschappen van de producten. Het vaktechnisch en creatief uitbreiden van uw kennis zal u verrassen.

De lesavond duurt 5 uur en is inclusief diner. 

Wilt u een maatwerk training? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.