You are here:

Masterclass Culinair; Vis, schaal- en schelpdieren Bereiden van vis, schaal- en schelpdieren

Laat u inspireren door onze topdocenten en topchefs die verbonden zijn aan de Cas Spijkers Academie.

 

 Data: De masterclass start weer in het nieuwe schooljaar of mogelijk eerder bij voldoende aanmeldingen.
Bijzonderheden: Inclusief lesmateriaal en diner
Locatie: Curio, Markendaalseweg 35 te Breda
Voor:

Deze masterclass is bestemd voor professionele koks die hun kennis en vaardigheden willen verbreden/uitbreiden en verbeteren.

Door: Ervaren topdocenten van de Cas Spijkers Academie - Curio voedsel en gastvrijheid
Kosten:

€ 300,00 per persoon (vrijgesteld van btw)

Duur: De masterclass wordt gegeven op 1 avond.

Algemeen

Vis, schaal- en schelpdieren zijn traditioneel onderdeel van de Nederlandse keuken. Op de menukaart ziet u dan ook vaak een uitgebreide selectie van vissoorten.

Zeekreeft komt uit Schotland, Canada of Scandinavië. Langoustine kan in de Noordzee, de Middellandse, de Adriatische Zee of de Atlantische Oceaan gevangen zijn. Garnalen zijn afkomstig uit Nederland, Noorwegen of Thailand. De Noordzeekrab komt meestal uit Nederland. Kreeften, krabben en gamba’s kunnen ook gekweekt worden.

U wordt welkom geheten in ons restaurant met een feestelijk welkomstglas en amuse, waarna we kort iets vertellen over het verloop van de avond. Hierna nemen we u mee naar de kookeilanden in de keuken. Deze exclusieve masterclass staat onder leiding van een van onze topdocenten.

Alle technieken, handelingen en vaardigheden worden middels een demonstratie aan u voorgedaan. Vervolgens gaat u zelf 'aan de slag'. De technieken en vaardigheden worden vertaald naar een gerecht als onderdeel van een 3 gangen menu. Dit menu komt samen met u tot stand. Evenals de bereidingswijze en de opmaak op het bord. Vervolgens gaat u aan tafel om te genieten van de door u bereide gerechten in ons restaurant.

Inhoud

Tijdens de masterclass bereiden van vis, schaal- en schelpdieren gaat u zich verdiepen in de specifieke eigenschappen van de producten die worden behandeld. Het vaktechnisch en creatief uitbreiden van uw kennis zal u verrassen.

  • Theoretische introductie, warenkennis
  • Demonstratie verschillende technieken
  • Zelf toepassen van de technieken en deze vertalen naar een gerecht
  • Evaluatie en kennis delen

Opzet van de avond

De lesavond duurt 5 uur en is inclusief diner. 

Wilt u een maatwerk training? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.