You are here:

Basistechnieken boulangerie Masterclass Boulanger

Heb je een passie voor brood én een opleiding bakkerij en/of horeca op zak? Specialiseer je dan met de masterclass basistechnieken boulangerie. Leer van onze vakspecialisten de fijne kneepjes van het bakkersvak. En verbreed je kennis en vaardigheden.

Algemene informatie Masterclass basistechnieken Boulangerie

 Data:

De masterclass is gepland op de volgende data:

  • 20, 21 en 27 september 2021
  • 4, 5, 11, 18 en 19 oktober 2021
Bijzonderheden: Inclusief lesmateriaal en benodigdheden
Locatie: Curio, Frankenthalerstraat 15 te Breda
Voor:

Deze masterclass is bestemd voor professionele bakkers die hun kennis en vaardigheden willen verbreden/uitbreiden en verbeteren.

Door: Curio voedsel en gastvrijheid
Kosten:

€ 800,00 per persoon (vrijgesteld van btw)

Duur: De masterclass wordt gegeven in 8 dagdelen (middag).

 

Heb je een passie voor brood én een opleiding bakkerij en/of horeca op zak? Specialiseer je dan met de masterclass basistechnieken boulangerie. Leer van onze vakspecialisten de fijne kneepjes van het bakkersvak. En verbreed je kennis en vaardigheden.

Tijdens de masterclass word je uitgedaagd om je kennis om te zetten in heerlijke broodproducten. Het is echt een cursus voor bakkers die zich nog verder willen verdiepen in één van de oudste ambachten die we in Nederland kennen. We hebben verschillende masterclasses zoals deze. Je kunt verschillende losse masterclasses volgen of de gehele opleiding tot boulanger.

 

Inhoud

Bij de mastercursus wordt er getraind op de basis kennis van de broodbereiding.

  • de effecten van het kneden, bv kort, middel of lang.
  • de verschillen tussen de bloem van de fabriek of de biologische bloem.
  • de effecten zijn van hoeveelheid gist/desem.
  • er wordt ingegaan op de hoeveelheid hydratatie van het water in het deeg.
  • er wordt gewerkt met verschillende oude graansoorten, denk hierbij aan einkorn, rogge of korasan.

Na de masterclass basistechnieken boulangerie

Na afronding van de masterclass basistechnieken boulangerie ontvang je een certificaat. En kun je verder gaan met een van onze andere boulanger masterclasses. Wanneer je alle masterclasses met goed succes hebt afgerond, kun je het certificaat Boulanger aanvragen.

Wilt u een maatwerk training? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.